söndag 28 april 2013

Psykbrytaren - Sebastian Fitzek

Ett antal studenter har av en professor bjudits in att delta i ett psykologiskt experiment. Experimentet går ut på att läsa en patientjournal, och studenterna får inte veta vad anledningen till experimentet är förrän efter de har läst klart. Frågeställningen är; kan man bli galen av att läsa journalen?

I journalen utspelar sig handlingen på en psykiatrisk klinik utanför Berlin. En man tas in efter att ha drabbats av minnesförlust, och det dröjer inte länge förrän mystiska saker börjar hända. Det blir uppenbart att en mördare härjar, men en ovanlig sådan: han vidrör aldrig sina offer.

Jag fullkomligt älskar psykologiska thrillers, vilket gör just Psykbrytaren till en så intressant bok för mig. Det märks att författaren själv är väldigt intresserad av psykologiska experiment och psykologiskt våld, han riktigt frossar i ämnet när han skriver denhär boken. Jag kan tycka att den blir lite väl "out there" ibland för att den ska kunna uppnå maximal spänning, i alla fall för oss som kanske inte är så insatta i ämnet och får lite svårt att hänga med. Dock rekommenderar jag boken till alla som gillar psykologiska thrillers samt berättelser om psykiskt störda individer på mentalsjukhus (precis som jag själv). Jag gillar dessutom att författaren på slutet involverar läsaren själv, dock kan jag inte berätta mer om detta för då skulle jag spoliera för er som tänkt läsa men ännu inte har gjort det.

Boken finns att få tag på här och här.

Ett stort tack till Coltso för en bra recensionsbok!

4 kommentarer: