söndag 7 april 2013

På spaning efter den vecka som gått - 14

Den här veckan har, tyvärr, mestadels bjudit på dåliga boknyheter. Bokklubben Gondol har gett ut sitt sista nummer, ganska tråkigt eftersom deras månadsbok alltid var intressant vilket visar på att det var en massa duktigt folk bakom valen. Till exempel Haren med bärnstensögonen beställde jag där igenom och hade inte läst den om det inte vore för dem. I stället kommer vi att få "Månadens bok" så vi får se om den håller samma höga kvalité eller inte. Jag vill bli överraskad, inte få den senaste svenska deckaren. Nu finns det i och för sig en bra bokklubb hos Fritz Ståhl som också har intressanta böcker, kanske att jag mer går över till den. 

Den väldigt fina Partille bokhandel har också i veckan meddelat att de lägger ner. Det är inte en bokhandel jag besöker men det är en bokhandel som bör stå som gott exempel för alla andra med sitt engagemang. Litterära resor, temaaftnar, läsecirklar och mycket mer. Jag tycker att alla bokhandlar bör gå in på deras hemsida och bläddra runt, kanske kan ni lära er något av det. 

Författaren Iain Banks och Science Fiction-skribenten Iain M. Banks, som alltså är en och samma person, tillkännagav i veckan att han är döende i cancer. Hans hemsida var så överbelastad att den låg nere efter att han publicerat sin text som börjar med den sorgliga meningen "I am officially Very Poorly". Jag läste Getingfabriken för ett tag sedan och blev mycket imponerad av denne man, Skuld och The crow road står högt upp på min läslista. Jag önskar så klart att han kunde göra en Walter White, och då menar jag inte att börja koka crystal utan att han får en behandling som får honom att bli bättre mot alla odds, men det är väl inte riktigt så verkligheten fungerar. Hans senaste bok The Quarry ser ut att bli hans sista då han inte antas leva längre än ett år till. 

Jag har precis öppnat upp de första sidorna av den just nu mycket ombloggade, omtwittrade, ominstagrammade bok Tell the Wolves I´m home av Carol Rifka Brunt. Jag har helt lyckats undvika att läsa något om vad den faktiskt handlar om men inser snabbt att misären fortsätter öven in i min läsning eftersom det är 80-tal och AIDS. 

Jag hoppas helt enkelt på en något mer uppmuntrande vecka framöver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar