onsdag 24 april 2013

Höst enligt Piratförlaget

Piratförlaget brukar leverera gott och blandat och hösten 2013 är inget undantag. 

Sara Lövestam släpper nytt, Hjärta av jazz, som kommer ut i augusti. En varm berättelse om en oväntad vänskap och så lite musik på det, låter lovande. bara det inte blir allt för gulligt, men jag har en känsla av att det inte riktigt är Lövestams stil efter att jag läst I havet finns så många stora fiskar, men vi får se!

Piratförlagets egen Mattias Boström har under en längre tid pysslat med sitt skrivprojekt om Sherlock Holmes och i augusti kommer resultatet, Från Holmes till Sherlock. Det här är ett väldigt spännande släpp eftersom jag följt processen från början via sociala medier. Jag är inte världens största Sherlock-fan men ska man läsa en bok om fenomenet så ska man läsa den här för att Mattias är otroligt kunnig och engagerad. 

Emma Hambergs Rosengädda, nästa! som kom ut förra hösten får nu en fristående fortsättning i Larma, släcka, rädda Rosengädda. Jag tyckte att föregångaren var mysig och underhållande så jag borde väl läsa fortsättningen. 

Den tredje delen i Guillous serie om 1900-talet kommer ut i september och nu har bröderna Lauritzen kommit förbi första världskriget och in i 20-talet. Till skillnad från de två tidigare böckerna så verkar Mellan rött och svart behandla alla tre bröders öde och även om del två var svagare än del ett så ser jag ändå fram emot den här, 20-talet är ändå en av mina favoritperioder. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar