tisdag 2 april 2013

Häxor 2.5

Berättelser från Engelsfors - Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Kim W. Andersson, Karl Johnsson, Lina Neidestam

Äntligen är den här, alla Engelforsfans tröst för att del tre i serien dröjer till hösten, seriealbumet om våra favorithäxor. 

Jag slås direkt av det fantastiska upplägget. Läsarens möts av en röd ridå som bjuder in till Kristallgrottan från böckerna och man leds sedan av den speciella damen i butiken genom att hon läser olika episoder i sina tarotkort. Vi får bakgrundshistorier till karaktärer vi inte sett så mycket av, vi får återuppleva en del gamla minnen och framför allt får lite lite väl valda hintar om vad som komma skall. 

Bilderna är helt fantastiska. Vilka artister dessa tre serietecknare är! De kommer nog helt klart få sig en rejäl skjuts i och med det här projektet, inte för att jag säger att de behöver det, snarare att jag tror att de kommer hitta en helt ny publik efter det här (mig själv inkludera). 

Helt klart ett fantastiskt idé att göra den här serieromanen, kul med helt nytt format om Engelsfors. Det får mig att vilja läsa mer serier och det får mig att längta efter sista delen i trilogin. 

Köp boken här eller här

2 kommentarer:

  1. Den verkar ganska bra, måste köpa den någon dag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag du gör rätt i :)

      Radera