onsdag 3 april 2013

En inte riktigt lika bra uppföljare

Livrädd - S. J. Bolton

Några månader efter händelserna i första boken om Lacey Flint får hon i uppdrag att jobba under täckmantel på Cambridge universitet. Det har under de senaste fem åren skett flera självmord på universitetet, personalen misstänker att det är något mer till det än bara slump men ingen har några bevis. Lacey hoppar in som psykologistudent vid namn Laura Farrow för att hålla ett öga på händelserna men hon hamnar så klart snabbt i trubbel själv. 

Den här boken innehåller flera mycket obehagliga scener, flera rätt kreativa självmord, så det är inget för den lättskrämde. Den innehåller också en hel del obehag i form av omkringsmyganden och att spela på folks rädslor men tyvärr tycker jag inte att storyn räcker till. Visst, det är fantastiskt spännande miljöer med den fina staden Cambridge och universitetet men utan att säga för mycket så läggs det för lite vikt på varför det här sker och för mycket vikt på Lacey och hennes sexuella förhållanden. Idén till bakgrunden till de här självmorden är bra, men jag tycker kanske att det är lite långsökt. 

Ni som är vara deckarfantaster kommer säkert att tycka om den här för den har som sagt flera intressanta element. Tyvärr hade jag för höga förväntningar efter Nu ser du mig med kopplingarna till Jack the ripper och dess twists.  

Recensionsbok från Modernista

Köp boken här eller här

2 kommentarer:

  1. Denna verkar riktigt spännande.

    SvaraRadera
  2. Vilka deckarelement handlar det om, på ett ungefär? :) /Bokdetektiven

    SvaraRadera