söndag 14 april 2013

En bok om att läsa en annan bok

Tony & Susan - Austin Wright

Susan har nästan glömt sitt liv med sin förste make Edward men när han vill att hon ska läsa hans bokmanus kommer minnena tillbaka. Susan fullkomligt slukar manuset, en berättelse om Tony och hans familj som råkar ut för ett gäng kriminella på en motorväg mitt i natten. 

Tonys historia är en riktig rysare, en panikslagen mans kamp för sin familj. Susans historia är en lågmäld berättelse om en medelålders kvinna som läser en bok. Det är en ganska spännande uppdelning då Tonys historia är riktigt spännande medan Susans är intressant på så sätt att det är rätt kul att läsa om någons läsande, hur hon helt tappar bort tiden, hur hon inte kan sluta tänka på en händelse i boken eller hur hon funderar på om en karaktär är baserad på en verklig person ur hennes exmakes liv. 

Men, och det här är ett ganska tråkigt men, boken är nog inte riktigt vad man förväntar sig och det tror jag beror på baksidestexten. Meningen " De två berättelserna flätas samman till en mästerlig roman" får mig att tro att det ska hända något mer med Tony och Susans berättelser än vad som händer. Nej det här var inte alls vad jag förväntade mig, även om jag faktiskt inte förväntade mig så mycket även om den inte på något sätt är dålig. Jag förstår inte vad det mästerliga är eftersom det inte direkt känns så unikt. 

Köp boken här eller här

6 kommentarer:

 1. Jag tror jag köpte den här på bokrean, är inte helt säker för de böckerna står fortfarande i en enda röra. Då ska jag sänka förväntningarna lite ;)

  SvaraRadera
 2. Jag läste denna boken för ett tag sen. Kände lite samma sak som du. Den lovade lite väl mycket på baksidan som den sen inte höll. Tyckte den tappade väldigt mycket i andra halvan av boken, men helt ok läsning ändå.

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte den var riktigt bra i början, när man verkligen kunde känna paniken i sin egen kropp. Denna kamp för en familj som håller på att förloras. Sedan förlorar den en del av farten, den blir mer avslagen och förlorar sig själv. Men början av Tonys historia tycker jag är mästerlig.

  SvaraRadera
 4. Here we present to introduce to all visitors in this great blog. and thank you for allowing me .

  cara menggugurkan kandungan
  obat aborsi
  tanda tanda kehamilan

  SvaraRadera