söndag 3 mars 2013

På spaning efter den vecka som gått - 9

Äntligen tittar solen fram i Skövde, äntligen kan man se marken under all is och snö. Mars är här och med det våren, hoppas jag innerligt. 

Jag måste erkänna att jag hänger med dåligt i bokvärlden just nu eller kanske är det så att det inte händer så mycket just nu? Jag vet att det är ett tag sedan men Borås Tidnings debutantpris gick i alla fall till Hindenburg och Susanna Lundin, en bok som jag länge varit nyfiken på.  Kanske att det är dags snart? 

Annars kämpar jag på rätt hårt med Ximen Nao och hans sju liv av 2012 års nobelpristagare Mo Yan. Den är jättebra och fantastiskt rolig men den är ofantligt lång. Jag har just läst ut del tre så ett inlägg om det kommer i morgon. Annars försöker jag läsa lite lättare saker vid sidan av fast jag är så otroligt dålig på att läsa lätt, jag läser gärna svårt och deprimerande. Men! Jag har börjar läsa Mannen som glömde sin fru av John O'Farrell och den är otroligt lättsam men samtidigt fantastiskt smart. Att jag inte läst den förrän nu är för mig en gåta. 

Idag har vi också haft möte med vår fina bokcirkel, där vi diskuterade Delphine de Vigans Underjordiska timmar, vilket var trevligt som alltid. Nästa gång vi ses ska vi prata om Tony & Susan av Austin Wright som fått så blandad kritik så att jag inte har vågat läsa den än men nu måste jag väl ta tag i det. Ska bli ytterst spännande!


2 kommentarer:

  1. Är nyfiken på Tony och Susan, så det ska bli kul att se vad du tycker. Underjordiska timmar vill jag definitivt läsa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det ska bli spännande att äntligen läsa den, hoppas den är bra. Du borde verkligen läsa Underjordiska timmar, tror den passar dig fint!

      Radera