söndag 31 mars 2013

På spaning efter den vecka som gått - 13

Då var det återigen dags för en ny ALMA-vinnare, jag lyckades helt missa det och jag kände inte alls till författaren som vann. Isol kommer från Argentina (liksom den nye påven) och motiveringen är som följer:

Isol skapar bilderböcker i barnets ögonhöjd. Hennes bilder vibrerar av energi och explosiva känslor. Med en återhållen palett och ständigt nya bildlösningar tänjer hon på invanda perspektiv och flyttar bilderboksmediets gränser. Hon utgår från barns klara blick på världen och ger deras frågor drastiska uttryck och öppna svar. Med befriande humor och lätthet behandlar hon även tillvarons mörkare sidor.

Låter intressant, jag är alltid på jakt efter nya bilderboksfavoriter. Böckerna finns inte på svenska att köpa men har man barn som kan engelska och spanska så kan man ju kolla in det.

Och så har vi nomineringarna till årets Hugo Awards som kom i natt så jag har inte sett dem förrän just precis nu. Faktiskt inga för mig kända nominerade till bästa bok så årets vinnare blir garanterat en ny bekantskap.Sedan finns det så klart en triljon olika kategorier men jag brukar bevaka bästa bok hårdast. Läs om alla nominerade här.

Sedan har visst Amazon gått och köpt världens största läsdagbok Goodreads och oro för internetmonopol är så klart uppe på tapeten. Kommer det att ge Amazon mer pengar? Ja antagligen. Kommer jag att handla mer på Amazon än vad jag redan gör? Nej verkligen inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar