tisdag 26 mars 2013

Enkätdags!

Hittade den här hos Helena och var tvungen att haka på. 

1. Ljudbok eller bok i handen?
Jag önskar att jag hade lättare för ljudbok eftersom det verkar så mysigt att lyssna när man ska sova eller dylikt, men jag lyckas inte riktigt ta mig an så många. Dock är virkning och ljudbok en oslagbar kombo, i alla fall tills fingrarna kroknar. 
2. Pocket eller inbunden?
Pocket alla gånger om man ser till det praktiska, men inbundna böcker är ju så fina i hyllan. 
3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)
Aldrig "helt" verklighetsbaserat så jag får väl välja fiktionen. Dock är några av de bästa böcker jag läst löst baserade på riktiga människoöden, tex Sara Stridsbergs verk. 
4. Harry Potter eller Twilight?
Harry Potter, alla gånger. Visst jag har läst alla Twilight och visst var det spännande osv. men den underbara känsla av vardagsmagi som HP gav mig är svår att slå. 
5. Fantasyvärld eller vår värld?
Just nu föredrar jag nog vår egen men parallella världar och hemliga världar i världen är kittlande. Dock ska sägas att jag förut älskat så kallad high fantasy, så som Tolkien och hans Midgård. 
6. Kindle, iPad eller annat?
Jag har lite av varje och det har sina olika funktioner. Kindle är lätt och lätt att läsa på samt den håller laddning i forever. Surfplattan däremot är smidig då man kan låna böcker via biblioteket och så kan man läsa PDF på ett smidigt sätt. Dessutom har nätbokhandlarna sina egna appar där man köper och läser e-böcker som är himla smidiga. 
7. Låna eller köpa böcker?
Jag köper och jag vet inte varför. Det är segt att stå som nummer 122 i kö på Gardells senaste liksom. MEN biblioteken är helt ovärderliga om man vill ha fatt i något som har något år på nacken och det är det ju sällan kö på. Två helt skilda användningsområden för mig således. 
8. Bokhandlar eller online?
Rent allmänt, bokhandel alla gånger. Fast då gäller det att det är en engagerad bokhandel, kanske till och med specificerad som tex scifi-bokhandeln. Jag kan tänka mig att betala några extra kronor för att få lukta och klappa på boken samt få den på en gång. En sådan bokhandel har jag tyvärr inte där jag bor så nu blir det allt som oftast nätbokhandel. 
9. Ensamstående bok eller trilogi?
Jag har svårt för följetonger egentligen, om jag inte är med från start så har jag ofta svårt att ta tag i det. Men är det en bra story som håller för tre böcker så gärna det. Hellre tre böcker på 300 sidor var än en på 1000 sidor som jag aldrig tar tag i. 
10. Tjock bok eller kort bok?
När jag browsar i en bokhandel dras jag alltid till de tjocka böckerna, jag ser alltid framför mig hur jag läser och läser och att det aldrig tar slut (alltså på ett bra sätt då boken så klart är bra). Men jag tar sällan tag i tjocka böcker för de skrämmer mig, både för att jag är rädd att de ska trilla i huvudet på mig när jag somnar med den i handen och att jag tycker att den ska ta evigheter att läsa. 
11. Romans eller action?
Alltså en het romans som ett sidospår i någon roman eller en knepig Flickan med glasfötter-historia alla gånger, men tro inte att jag menar något kärlekskrafs nu bara för att jag väljer romans!
12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Med min bleka hud? Filt alla gånger. Jag kan sola lite genom fönstret om tillfälle ges.
13. Varm choklad eller latte?
Latte, men gott te är nog ännu bättre
14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
Om det är en bok jag vet att jag vill läsa undviker jag att läsa allt vad recensioner heter tills jag läst då jag mer än gärna vill veta vad andra tycker. Dock läser jag gärna recensioner angående böcker som jag är tveksam till eller som jag aldrig hört talas om och därav blir nyfiken på. Det är också ett utmärkt sätt att hålla sig ajour i bokvärlden eftersom man inte hinner läsa allt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar