Fortsätt till huvudinnehåll

Enkätdags!

Hittade den här hos Helena och var tvungen att haka på. 

1. Ljudbok eller bok i handen?
Jag önskar att jag hade lättare för ljudbok eftersom det verkar så mysigt att lyssna när man ska sova eller dylikt, men jag lyckas inte riktigt ta mig an så många. Dock är virkning och ljudbok en oslagbar kombo, i alla fall tills fingrarna kroknar. 
2. Pocket eller inbunden?
Pocket alla gånger om man ser till det praktiska, men inbundna böcker är ju så fina i hyllan. 
3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)
Aldrig "helt" verklighetsbaserat så jag får väl välja fiktionen. Dock är några av de bästa böcker jag läst löst baserade på riktiga människoöden, tex Sara Stridsbergs verk. 
4. Harry Potter eller Twilight?
Harry Potter, alla gånger. Visst jag har läst alla Twilight och visst var det spännande osv. men den underbara känsla av vardagsmagi som HP gav mig är svår att slå. 
5. Fantasyvärld eller vår värld?
Just nu föredrar jag nog vår egen men parallella världar och hemliga världar i världen är kittlande. Dock ska sägas att jag förut älskat så kallad high fantasy, så som Tolkien och hans Midgård. 
6. Kindle, iPad eller annat?
Jag har lite av varje och det har sina olika funktioner. Kindle är lätt och lätt att läsa på samt den håller laddning i forever. Surfplattan däremot är smidig då man kan låna böcker via biblioteket och så kan man läsa PDF på ett smidigt sätt. Dessutom har nätbokhandlarna sina egna appar där man köper och läser e-böcker som är himla smidiga. 
7. Låna eller köpa böcker?
Jag köper och jag vet inte varför. Det är segt att stå som nummer 122 i kö på Gardells senaste liksom. MEN biblioteken är helt ovärderliga om man vill ha fatt i något som har något år på nacken och det är det ju sällan kö på. Två helt skilda användningsområden för mig således. 
8. Bokhandlar eller online?
Rent allmänt, bokhandel alla gånger. Fast då gäller det att det är en engagerad bokhandel, kanske till och med specificerad som tex scifi-bokhandeln. Jag kan tänka mig att betala några extra kronor för att få lukta och klappa på boken samt få den på en gång. En sådan bokhandel har jag tyvärr inte där jag bor så nu blir det allt som oftast nätbokhandel. 
9. Ensamstående bok eller trilogi?
Jag har svårt för följetonger egentligen, om jag inte är med från start så har jag ofta svårt att ta tag i det. Men är det en bra story som håller för tre böcker så gärna det. Hellre tre böcker på 300 sidor var än en på 1000 sidor som jag aldrig tar tag i. 
10. Tjock bok eller kort bok?
När jag browsar i en bokhandel dras jag alltid till de tjocka böckerna, jag ser alltid framför mig hur jag läser och läser och att det aldrig tar slut (alltså på ett bra sätt då boken så klart är bra). Men jag tar sällan tag i tjocka böcker för de skrämmer mig, både för att jag är rädd att de ska trilla i huvudet på mig när jag somnar med den i handen och att jag tycker att den ska ta evigheter att läsa. 
11. Romans eller action?
Alltså en het romans som ett sidospår i någon roman eller en knepig Flickan med glasfötter-historia alla gånger, men tro inte att jag menar något kärlekskrafs nu bara för att jag väljer romans!
12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Med min bleka hud? Filt alla gånger. Jag kan sola lite genom fönstret om tillfälle ges.
13. Varm choklad eller latte?
Latte, men gott te är nog ännu bättre
14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
Om det är en bok jag vet att jag vill läsa undviker jag att läsa allt vad recensioner heter tills jag läst då jag mer än gärna vill veta vad andra tycker. Dock läser jag gärna recensioner angående böcker som jag är tveksam till eller som jag aldrig hört talas om och därav blir nyfiken på. Det är också ett utmärkt sätt att hålla sig ajour i bokvärlden eftersom man inte hinner läsa allt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.