torsdag 7 mars 2013

Det borde finnas regler - Lina Arvidsson

Mia är 14 år gammal och bor i en urtrist liten håla. Hon är bästis med Mirjam, som har ett förhållande med en gammal gubbe på sisådär 40 år. Sjukt äckligt, tycker Mia, som innerst inne nog ändå är lite avundsjuk. Hon vill ju också vara kär i någon, som är kär i henne. Så träffar hon Vlad, som är en såndär cool kille som gör sin egen grej. Han har liksom hoppat av gymnasiet, spelar i ett band och skriver på en bok. Hur häftigt som helst. Fast detdär med förhållanden är ändå rätt knepigt när man är mellan barn och vuxen, i dendär förvirrande perioden av livet som kallas tonår, när man knappt ens vet vem man är.

Jag älskar verkligen denhär boken! Den är så rolig att jag gång på gång skrattar rakt ut, och har en hög igenkänningsfaktor från när jag själv var sådär 14, 15 år gammal. När man tyckte att ens föräldrar var så otroligt pinsamma och när man hade sådär bestämda åsikter om precis allt. Språket är helt klockrent, det känns verkligen som man är i huvudet på en tonårstjej som pendlar mellan förvirring, kärlek, uttråkning, glädje, deppighet, nattsvart misär och strålande lycka. Hela känslospektrat, med andra ord. När jag läser boken så blir jag nostalgisk och längtar tillbaka till den tiden samtidigt som jag är glad och lättad över att tonåren är avklarade för längesedan. Jag rekommenderar verkligen boken av hela mitt hjärta, läs!

Ett stort tack till Gilla böcker för en väldigt bra recensionsbok.

1 kommentar:

  1. Yay! Du vet att Lina skriver på dagensbok.com va? :D

    SvaraRadera