tisdag 19 februari 2013

Ro utan åror - Ulla-Carin Lindqvist

Ulla-Carin Lindqvist arbetade på Rapportredaktionen fram tills att hon fick diagnosen ALS (amyotrofisk lateralskleros). Det är den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Det finns ingen bot och man avlider oftast inom ett par år.

Ulla-Carin skriver om sin sjukdomstid, från första symptomet som visar sig som svaghet och ryckningar i ena handen och snabbt sätter hela hennes kropp ur spel. Det är en oerhört gripande och sorglig bok, men även en hyllning till livet och kärleken. En bok om att ta vara på den tid man har med de människor man älskar.

Jag blir väldigt imponerad av Ulla-Carins mod och av hennes sätt att acceptera och hantera den svåra sjukdomen och det hastigt annalkande slutet på hennes liv. Jag tycker att det finns mycket att lära sig även för oss som har turen att vara friska och starka. Det är så otroligt lätt att man uppslukas av vardagen, av stressen och av alla måsten.Jag rekommenderar denna bok starkt - se dock till att ha en och annan näsduk inom räckhåll när du läser den. Det kommer att behövas!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar