söndag 10 februari 2013

På spaning efter den vecka som gått - 6

Läsningen går just nu ganska långsamt och det är frustrerande. Jag har snart läst klart andra delen i MoYans bok om Ximen Nao men det betyder bara 250 sidor på nära två veckor. Tur att jag har tillåtelse att läsa en annan bok mellan varje del, annars skulle jag nog dö långsamhetsläsardöden ganska fort. I början av veckan förundrades jag helt av första boken jag läst av Sjón, Skugga-Baldur, som gav mersmak. Jag har inte riktigt bestämd vad jag ska läsa nu efter del två men det kommer nog inte bli ett problem att välja. För er som väntar på andra delen i min Ximen Nao-serie så kommer den i början av nästa vecka.

I helgen var det en hel del författare på TV. Skavlan (som jag verkligen inte tycker om) hade besök av superförfattarparet Siri Hustvedt och Paul Auster men jag vet inte riktigt hur mycket det gav. Siri pratade lite Bergennorsk, Paul pratade lite franska och sen diskuterade de hur deras relation såg ut och hur de arbetade. Hade gärna sett att hela programmet handlade om dem. Ett annat författarrelaterat program var vekans K Special som handlade om Knausgård och året efter Min Kamp. Han kändes rätt sliten och slutkörd, lite som om att den eviga turnén med intervjuer och boksläpp aldrig kommer att ta slut. Jag blev faktiskt lite deprimerad, det har jag aldrig blivit av honom förut. Under gårdagens QX-gala var Jonas Gardell och hans Torka aldrig tårar utan handskar ständigt i centrum och vann utmärkelse efter utmärkelse så som Årets bok. Fantastiskt roligt så klart.

Vad har ni haft för er i veckan?

3 kommentarer:

 1. Hej Metta! Lise-Lott från bokcirkeln här, tänkte jag skulle kommentera för omväxlings skull och inte bara läsa:-) Jag såg också K Special med Knausgård häromdagen. Kändes som om han levde väldigt mycket med skuld över vad han skrivit i böckerna. Har du läst någon av delarna? Jag blev lite nyfiken, men att läsa alla känns som ett rätt stort projekt ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, vad roligt :) Jag har ännu inte läst något av Knaus, jag var himla pepp innan han kom ut på svenska för då skulle jag läsa honom på norska men det blev aldrig av. Sedan kom ettan ut i Sverige och det blev sån masshysteri så jag tappade suget. Men nu är väl snart alla delar ute så det kanske är dags att börja :)

   Radera
  2. Haha, ja, det kan bli lite mycket när det blir en sådan hysteri. Och ibland kanske man tänker att man ska läsa boken så småningom - eller inte alls. Men nu har jag blivit lite för nyfiken tror jag. De första delarna känns iaf rätt intressanta:-)

   Radera