söndag 3 februari 2013

På spaning efter den vecka som gått - 5

Det stora som hänt i bloggisfären i veckan är så klart att vinnaren av Bokbloggarnas litteraturpris 2012 tillkännagavs och det blev inte helt oväntat Jonas Gardells hyllade Torka aldrig tårar utan handskar 1: Kärleken, en värdig vinnare som även jag lade en av mina tre röster på. Tvåa kom Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren som jag också röstade på. Trea kom Jellicoe road av Melina Marchetta, som jag nominerade men min tredje röst la jag på Sara Stridsberg, om jag inte minns helt fel nu. Tre riktigt bra böcker så grattis till er!

I veckan har jag också påbörjat ett riktigt tungt läsprojekt, både fysiskt och innehållsmässigt, då jag gett mig på att läsa tegelstenen Ximen Nao och hans sju liv av 2012 års Nobelpristagare Mo Yan. Eftersom den är såpass lång och fullspäckad av fantastisk läsning bestämde jag mig för att läsa en del åt gången och således skriva om var och en av de fem delarna för sig. Det är alldeles för mycket för att en enda recension ska göra den rättvisa så det blir i stället något a en följetång. Ni som vill läsa de med mig får gärna hänga på och för er som kanske inte orkar ta er an boken men är nyfikna på vad den handlar om så passar det nog utmärkt. Första delen kan ni läsa om här

Veckan avslutades idag med en bokcirkelträff på Rådhuscaféet här i Skövde. Mycket folk och  lite plats ledde till en miljö som inte är ultimat för bokprat men vi är inte sena att babbla på vi heller. Vi pratade om månadens bok, Perks of being a Wallflower av Stephen Chbosky. Intressant och berörande läsning, även om alla inte gillade språket. Jag hade lite för höga förväntningar på den så jag blev lite besviken men nu när det gått en vecka sedan jag läste klart den så känns det som att den fått sjunka in lite. Jag vill gärna se filmen. Nästa gång vi ses ska vi prata om fransyskan Delphine de Vigans Underjordiska timmar vilket jag ser mycket fram emot eftersom Sekwa, som gett ut den på svenska, aldrig gjort mig besviken tidigare

2 kommentarer:

  1. Underjordiska timmar är otäckt bra. Passar säkert för bokcirkel, jag tyckte den var mycket tänkvärd.

    SvaraRadera