onsdag 13 februari 2013

Bokrea 2013

Då var äntligen årets förbokning här, nätbokhandlarna har lagt upp sina virtuella kataloger och de fysiska handlarna lär väl snart presentera sitt utbud. Att köpa romaner är oftast inte så intressant, så till vida att de inte finns i pocket. Det jag satsar på i år är faktiskt poesi där jag hittade oväntat mycket av intresse:

Samlade dikter - Karin Boye 
Då nu är jag - Elsie Johansson
Samlade dikter - Paul Auster
Blänk av ametist - James Joyce

Och så några tips som jag redan har:

Dikter och prosa 1954-2004 - Tomas Tranströmer
Här - Wislawa Szymborska

Och mycket mer (hela poesirean hos Adlibris hittar ni här).

Så hittade jag två islänningar också, dels Sjóns senaste på svenska, Skymningsinferno, dels Kvinnor av Steinar Bragi som länge stått på min önskelista.

Jag ska väl också erkänna att det snart bör vara dags för mig att ta tag i den där Knausgård. Ettan har jag hemma, tvåan och trean beställde jag nu på rean så att det ska se snyggt ut i bokhyllan. Man kan ju inte ha en inbunden och så resten pocket, eller hur?

I höstas pratades det en hel del om Iain Banks Getingfabriken som även fascinerade mig på ett äckligt sätt. På rean hittade jag en annan bok av honom, Skuld, som jag hoppas ska vara lika intressant. Och när vi ändå är inne på Modernistas utgivning så passade jag på att klicka hem en roman av James Ellroy, ännu en sådan där som jag velat läsa länge. Jag börjar med att testa hans debut Browns Rekviem.

Jag är egentligen inte något fan av flera böcker i ett men ibland slår snåltarmen till. På rean hittade jag Elsie Johanssons trilogi om Nancy som jag länge velat läsa så den fick åka med.

Är ni nyfikna på 1890-talets Indonesien? Det är i alla fall jag så jag klickade hem första delen i Pramoedya Ananta Toers Burukvartett. Alla fyra delar finns med på rean, för er som känner er manade.

Och så lite dramatik, jag känner att det blir lite för lite sådant numera så jag klickade även hem Trettondagsafton av Shakespeare. Ett annat hett tips här är att Strindbergs samlade verk reas ut för 49kr/st hos Bokus. Så passa på!

Sist men inte minst, en obligatorisk faktabok, det här året blev det storfavoriten Dostojevskij som får stå i centrum där genom Rowan Williams Språk, tro och sanning hos Dostojevskij

Det finns mycket annat roligt att köpa men missa för allt inte diktsamlingarna för en billig peng!

Har ni några heta reatips att dela med er? Vad har jag missat?

2 kommentarer:

  1. Jag hittade ovanligt lite men ändå tillräckligt för att bli tvungen att sålla. Ska ju egentligen spara pengar.. En del äldre Sekwa-böcker går på rean på bokus, där är jag sugen på någon. Funderar också på någon deckare, någon fackbok. barnbok och Cunninghams By Nightfall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Sekwa har ju massor med bra. Jag har läst By Nightfall och gillade verkligen :)

      Radera