torsdag 3 januari 2013

Sara-Sofias läsrapport december 2012

Efter en helt fantastisk jul-och-nyårsledighet var det idag dags att pallra sig till jobbet igen, med ganska så blandade känslor. Det är skönt med rutiner, men det är också skönt med sovmorgnar och fri lek hela dagarna.

Nu är det dock dags att summera december månads läsupplevelser:

Vyssan lull - Carin Gerhardsen
Det svåra fallet K - Lennart Ökvist (recensionsbok)
Getingfabriken - Iain Banks
Kommer aldrig mer igen - Hans Koppel
Dold agenda - Elisabeth Akteus Rex (recensionsbok)
Handbok för psykon - Tove Lundin (recensionsbok)
Mörka platser - Gillian Flynn
Tan - Margareta Lindholm (recensionsbok)
Liftarens guide till galaxen, del 1 - Douglas Adams
Helgonet - Carin Gerhardsen
Gideons Ring - Carin Gerhardsen

11 böcker och sammanlagt 2930 sidor. Detta har varit en månad med många bra böcker, men ingen som direkt stuckit ut sådär fruktansvärt mycket. Liftarens guide till galaxen tyckte jag var sjukt jobbig måste jag säga, den började bra men snart satt jag bara och tittade efter hur många sidor det var kvar tills den var slut. Carin Gerhardsens böcker gillar jag, de är spännande och lätta att hänga med i.

Eftersom det nu inte bara varit månadsskifte utan även blivit ett helt nytt år, så kan det ju passa bra med en liten summering över det år som gått. Jag räknade igår kväll ihop mina små månadsrapporter och kom fram till att jag läst 115 böcker som sammanlagt bestått av 40 507 sidor. Det känns ju bra att ha kommit över 100, känner jag! Under 2013 vill jag läsa fler böcker, fler genrer, beta av alla dedär böckerna som jag bara inte kommit mig för att läsa än. Jag vill skriva fler recensioner och fler inlägg om böcker i allmänhet. Bli mer aktiv i mitt bokbloggande, med andra ord. Det känns som ganska så bra mål för året!

Har ni haft en bra jul/nyår? Är ni nöjda med läsåret (haha) 2012?

2 kommentarer:

  1. Läste Mörka platser under december och jag gillade den verkligen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag håller med, jag gillade den bättre än den första boken :)

      Radera