Fortsätt till huvudinnehåll

Sara-Sofias läsrapport december 2012

Efter en helt fantastisk jul-och-nyårsledighet var det idag dags att pallra sig till jobbet igen, med ganska så blandade känslor. Det är skönt med rutiner, men det är också skönt med sovmorgnar och fri lek hela dagarna.

Nu är det dock dags att summera december månads läsupplevelser:

Vyssan lull - Carin Gerhardsen
Det svåra fallet K - Lennart Ökvist (recensionsbok)
Getingfabriken - Iain Banks
Kommer aldrig mer igen - Hans Koppel
Dold agenda - Elisabeth Akteus Rex (recensionsbok)
Handbok för psykon - Tove Lundin (recensionsbok)
Mörka platser - Gillian Flynn
Tan - Margareta Lindholm (recensionsbok)
Liftarens guide till galaxen, del 1 - Douglas Adams
Helgonet - Carin Gerhardsen
Gideons Ring - Carin Gerhardsen

11 böcker och sammanlagt 2930 sidor. Detta har varit en månad med många bra böcker, men ingen som direkt stuckit ut sådär fruktansvärt mycket. Liftarens guide till galaxen tyckte jag var sjukt jobbig måste jag säga, den började bra men snart satt jag bara och tittade efter hur många sidor det var kvar tills den var slut. Carin Gerhardsens böcker gillar jag, de är spännande och lätta att hänga med i.

Eftersom det nu inte bara varit månadsskifte utan även blivit ett helt nytt år, så kan det ju passa bra med en liten summering över det år som gått. Jag räknade igår kväll ihop mina små månadsrapporter och kom fram till att jag läst 115 böcker som sammanlagt bestått av 40 507 sidor. Det känns ju bra att ha kommit över 100, känner jag! Under 2013 vill jag läsa fler böcker, fler genrer, beta av alla dedär böckerna som jag bara inte kommit mig för att läsa än. Jag vill skriva fler recensioner och fler inlägg om böcker i allmänhet. Bli mer aktiv i mitt bokbloggande, med andra ord. Det känns som ganska så bra mål för året!

Har ni haft en bra jul/nyår? Är ni nöjda med läsåret (haha) 2012?

Kommentarer

  1. Läste Mörka platser under december och jag gillade den verkligen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag håller med, jag gillade den bättre än den första boken :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.