söndag 13 januari 2013

På spaning efter den vecka som gått -2

I veckan som gått har TCOs kulturpris delats ut och det delades mellan skådespelerskan Anna Pettersson och min favorit Sara Stridsberg. Det är väl inte det största och mest kända kulturpriset men jag tycker att deras motivering är så passande och sätter huvudet på spiken: för att de "både tänjer och undersöker gränserna för former och normer" eller vad säger ni Stridsbergsfantaster där ute?

Carol Hughes har tidigare varit tyst som muren angående vad hon tycker om tänker om hennes man,  poeten Ted Hughes men nu på ålderns höst tänker hon bryta tystnaden och skriva en biografi, medan hon fortfarande är klar i huvudet som hon själv säger. Det som intresserar mig, och säkert många andra, är så klart detaljer kring Teds första äktenskap med Sylvia Plath och hans eventuella skuld i hennes självmord. Alltid intressant med nya synvinklar, eller?

Och i veckan har även nomineringar till Borås tidnings debutantpris anlänt:

Sami Said - Väldigt sällan fin
Susanna Lundin - Hindeburg
Elisabeth Berchtold - Marialucia
Katarina Fägerskiöld - Åsen
Lyra Ekström Lindbäck - Tillhör Lyra Emström Lindbäck

Jag har läst en tredjedel av Sami Saids bok, som jag ju inte hade mycket till övers för, men har i efterhand hört att man fick mer ut av den när man hade läst båda delarna. kanske skulle jag hållit ut längre, men jag tror inte att jag vill ge mig på den igen. Susanna Lundins Hindenburg har jag varit sugen på att läsa sedan den kom, annars har jag inte mycket koll på de andra nomineringarna. Vinnaren tillkännages 21/2.

Läsningen då? Jo, jag fullkomligt vräkte i mig Jonas Gardells andra del i Torka aldrig tårar utan handskar-trilogin i veckan, jag läste till och med i telefonen på rasterna. Recensionsdag för den är så sent som 28/1 så ni får hålla er lite med det. Sedan har jag återvänt till Nabokovs Lolita som går otroligt långsamt men jag hoppas bli klar med den idag så att jag kan påbörja något nytt. Jag ska försöka samla mina tankar kring den senare i veckan också.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar