lördag 15 december 2012

Vårens böcker 2013: Del 8

Jag vet inte om jag någonsin läst en grekisk författare annat än de antika giganterna, men hos Oppenheimer förlag hittar jag en intressant titel i vår: Mörderskan av Alexandros Papadiamantis. Den beskrivs som en iskall berättelse om brott och straff med obygdens mörka skönhet som kuliss och den kommer ut i februari. 

Ett annat spännande litet förlag är Contempo som i vår ger ut två italienska böcker: Stilla kaos av Sandro Veronesi i januari och Till bristningsgränsen av Mauro Covcsich i april.


Ett tredje litet förlag som kan vara värt att hålla ögonen på är Bakhåll. I vår kommer till exempel Max Brooks Zombies - En överlevnadsguide, ja av samma författare som skrev World War Z. Här får man lära sig allt man behöver inför den stundande zombieapokalypsen helt enkelt. Det kommer oskcå ut en nyöversättning av J. D. Salingers Franny och Zooey som kan vara värd att kolla in, för att inte tala om att de ger ut Ubik av Scifi-mästaren Philip K. Dick i vår. 

Det lilla förlaget Rosenlarv satsar på två starka kvinnor i vår, dramat De onödiga munnarna av Simone de Beauvoir och en novellsamling av samt en antologi om Anne Charlotte Leffler. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar