fredag 14 december 2012

Vårens böcker 2013: Del 7

I Bonniers utbud hittar jag en av vårens höjdpunkter, nämligen en ny bok av Sofi Oksanen. När duvorna försvann skildrar tre personers öden under och efter ockupationen av Estland under andra världskriget. Det ska bli spännande att se om hon kunnat hålla ångan uppe efter succén med Utrensning, boken kommer ut i april. Omslaget har jag inte så mycket till övers för dock, vad gick fel där?

Jenny Milewski slog igenom i skräckkretsen med buller och bång med sin debutroman Skalpelldansen i höstas. I mars kommer hon ut med en ny skräckhistoria, hos Telegram förlag, med namnet Takako. En försvunnen (?) japansk student i studentkorridorer i Linköping. Det här känns som skräck hetl i min smak!

Fantastiska Printz Publishing kommer ut med tre nya titlar i vår, samtliga i sann Printzanda. Kärlek starkare än döden av Laurie Frankel (som jag öven skrev om i ett tidigare inlägg om A Nice Noise) kommer ut i mars. Kvinnan som gick till sängs i ett år av Sue Townsend handlar om en kvinna i en livskris. När hennes barn äntligen flyttar hemifrån gör hon det som hon velat göra i 17 år, kliver inte upp ur sängen. Den kommer ut i maj. och så kommer det en ny bok av Lisa Jewell, Efter festen, redan i januari. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar