Fortsätt till huvudinnehåll

Vårens böcker 2013: Del 6

Natur & Kultur ger ut en för mig mycket spännande titel i februari, nämligen Hysteros av Helena Granström. Den här gången handlar det om Identitet, sexualitet och moderskap som rör sig från samtiden och in i antikens mytiska landskap. Stor pepp på den!

I februari kommer Bonnier klassikers nya fyra, den här gången har de valt en serie av en författare, nämligen Utvandrareposet av Wilhelm Moberg. Omslagen till de fyra delarna är broderade av Karin Holmberg och fantastiskt fina. 

Förlaget 2244, som ni säkert vid det här laget vet ger ut böcker från länder vid svarta havet, har en bokmässa med rumänskt tema att se fram emot nästa år. Förra året gav de ut Huliganens återkomst av rumänske Norman Manea och i mars ger de ut hans nästa bok på svenska, Lyan. Deras andra rumänske författare i vår är Varujan Vosganjan vars bok Viskningarnas bok kommer ut i april. Utöver rumänerna kan vi se fram emot bulgariska Kapka Kassabovas bok Gata utan namn i maj och ryska Marina Stepnovas Lasarus kvinnor också i maj.  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

TemaTisdag: London

London säger ni? Ja där har jag varit och det såg ut lite så här:Detta inlägg är en del i Boktimmens tematisdagar, ett fristående initiativ i samband med #blogg100