torsdag 13 december 2012

Vårens böcker 2013: Del 6

Natur & Kultur ger ut en för mig mycket spännande titel i februari, nämligen Hysteros av Helena Granström. Den här gången handlar det om Identitet, sexualitet och moderskap som rör sig från samtiden och in i antikens mytiska landskap. Stor pepp på den!

I februari kommer Bonnier klassikers nya fyra, den här gången har de valt en serie av en författare, nämligen Utvandrareposet av Wilhelm Moberg. Omslagen till de fyra delarna är broderade av Karin Holmberg och fantastiskt fina. 

Förlaget 2244, som ni säkert vid det här laget vet ger ut böcker från länder vid svarta havet, har en bokmässa med rumänskt tema att se fram emot nästa år. Förra året gav de ut Huliganens återkomst av rumänske Norman Manea och i mars ger de ut hans nästa bok på svenska, Lyan. Deras andra rumänske författare i vår är Varujan Vosganjan vars bok Viskningarnas bok kommer ut i april. Utöver rumänerna kan vi se fram emot bulgariska Kapka Kassabovas bok Gata utan namn i maj och ryska Marina Stepnovas Lasarus kvinnor också i maj.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar