Fortsätt till huvudinnehåll

Vårens böcker 2013: del 4

Gilla böcker kommer ut med en del godbitar under våren, de har ofta med titlar bland nomineringarna till Augustpriset i ungdomskategorin så förväntningarna är alltid höga. 

Katarina Sandberg, född så sent som 1992, debuterar i vår med Vi är inte sådana som i slutet får varandra, ironiskt men samtidigt romantiskt om det här med tvåsamheten. Den kommer ut i april. 

För alla er som älskade Kaninhjärta av Christin Ljungqvist så kommer det en uppföljare i mars vid namn Fågelbarn. Många var besvikna över att debuten inte nominerades till August, kanske att den här får chansen?

Men Gilla böckers största släpp, enligt mig, kommer redan i januari. Det är bioaktuella Wallflower av Stephen Chbosky som ges ut i pocket. Jag har inte läst den, men nu kanske det är dags?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

TemaTisdag: London

London säger ni? Ja där har jag varit och det såg ut lite så här:Detta inlägg är en del i Boktimmens tematisdagar, ett fristående initiativ i samband med #blogg100