måndag 10 december 2012

Vårens böcker 2013: del 3

Thorén och Lindskog fortsätter sin vana trogen att hitta tyskspråkiga pärlor, i vår kommer det ut två titlar. Flickan av Angelika Klüssendorf handlar om författarinnans barndom i DDR-Tyskland. Brutalt men hoppgivande på samma gång, den kommer ut i mars. I Den gamle kungen i exil berättar författaren Arno Geiger och sin far som drabbats av Alzheimers. En rolig och varm bok om något så hemskt som sålts till flera länder, den kommer ut i maj. 

X Publishing är ett annat favoritförlag där man verkligen känner att allt som kommer ut är bra. I januari ger de ut Jag, En av David Levithan där romanens jag, vid namn En, vaknar upp i en ny kropp varje dag. Det går så klart inte att fästa sig vid någon men en dag går det inte att låta bli då En i Justins kropp möter dennes flickvän Rhiannon. Det här låter helt fenomenalt, lite I huvudet på John Malkovich kanske? 

I maj ger X publishing ut en ny roman av Jellicoe Road-författarinnan Melina Marchetta. Francesca handlar om flickan med samma namn som börjar på en före detta pojkskola som precis öppnat upp portarna för flickor. Hon saknar sina vänner och när mamman får ett sammanbrott står hon kvar helt ensam. 

Förlaget som ger ut noveller, Novellix, har en ny fyra på gång i februari. Den består av noveller av inte mindre än Stina Stoor, Malte Persson, Klas Östergren och Ulrika Kärnborg. Eftersom jag prenumererar på deras noveller digitalt så kommer dessa dimpa ner i min läsplatta så fort de kommer ut, vilket jag ser mycket fram emot. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar