söndag 9 december 2012

Vårens böcker 2013: del 2

Sekwa, det lilla stora förlaget för unga franskspråkiga författarinnor i svensk översättning, sviker aldrig. Deras vårutgivning är som vanligt lovande, eller vad sägs om en ny bok av Delphine de Vigan? Ingenting kan hindra natten kommer ut först i maj men är nog väl värd att vänta på. Och det kommer mer lovande från Sekwa under våren:

Fiskar ändrar riktning i kallt vatten av Pierre Szalowski om en 11-åring pojke vars värld krossas när hans föräldrar ska skiljas. Kan en snöstorm ändra på något? Det får vi veta i februari när boken kommer ut. 

Sorgsna själar av Léonora Milano om en fransk ung man som bor i norra Afrika som drömmer om att bli en stjärna men som har en del bagage att ta itu med. Den kommer ut i april. 

Allt jag önskar mig av Grégoire Delacourt om Jocelyne som drömmer om att bli modeskapare i Paris. Hon bloggar och söker efter kärleken och en dag blir hon lottomiljonär, på gott och ont? Den här romanen tror jag stenhårt på, om inte annat för det fantastiska omslaget! Den kommer ut i mars. 

Inget allvarligt av Justine Lévy är hennes tredje roman på svenska. Louise och Adrien är lyckligt gifta tills Adrien blir förälskad i sin fars unga älskarinna Paula. Louise blir förkrossad men kan hon hitta tillbaka till livet, kanske med hjälp av en ny kärlek? Boken kommer ut i april. 

Om ni, som jag, inte lyckats läsa Drömbokhandeln än så finns det inte många ursäkter kvar eftersom den kommer ut i pocket i april. Den har fått blandad kritik men jag vill ändå döma själv.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar