lördag 8 december 2012

Vårens böcker 2013: Del 1

Ljudboksfärlaget A Nice Noise fortsätter att leverera, en titel har precis kommit (Jönsson) och två andra kommer i mars: Tid för det meningslösa av Bodil Jönsson, Memorandum av Marlene van Niekerk och Vi möts igen av Laurie Frankel. Jag ser virkning och lyssning framför mig!

Jag har hört mycket om Undret av R.J. Palacio och i mars ges den ut på svenska av Brombergs. Hjärtskärnade och underhållande om en pojke med deformerat ansikte. Ger mig lite Mask-vibbar, eller vad säger ni som har läst?

Månpocket har blivit helt galna och fått för sig att ge ut en inbunden bok, men det vore väl idioti att inte ge ut Lev Grossmans megasuccé Magikerna om man får chansen. En hemlig skola för modern magi blandat med vardagsliv för en ung kille, jag tror att Månpocket gör helt rätt, den kommer ut redan i januari. Den kommer även ut i excessformatet månaden efter.

Ordfront brukar leverera riktigt käftsmällsromaner och våren 2013 är väl inget undantag? Dock faller min blick direkt på Bunkern av Hanna von Corswant. Hennes debut Barnflickan lät på pappret fantastisk men höll inte hela vägen ut. Hon visade potential, kan vi få se prov på mer av den varan i roman nummer två?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar