Fortsätt till huvudinnehåll

På spaning efter den vecka som gått -52

Nej bloggen har inte dött, det har bara varit lite mycket annat runt om med den årliga julstressen och medföljande firarturné.

Hoppas ni fick många läsbara klappar och massor av lästid, själv fick jag inget av det. Ja det är sant, folk tycker att jag har för mycket böcker (som om att det skulle kunna hända). Alla är livrädda för att köpa böcker till mig som är någon slags bokguru/litteratursnobb/en-som-redan-har-alla-böcker men jag blir faktiskt riktigt glad när någon försöker sig på att ge mig en bok, för oftast lyckas det alldeles utmärkt!

Och lästiden sen...nej tågåkandet och firandet av flera jular på raken ger liksom inte utrymme för mycket och så jobb på det. Några sidor blev det så klart, men inget sånt där som man hade kunnat önska sig. 

Men jag lyckades faktiskt roffa åt mig den enda boken i årets utgåva av julklappsleken hos svärisarna, fast sedan lyckades jag också roffa åt mig hälften av samtliga klappar. Boken Elefantskötarens barn av Peter Hoeg fanns, tillsammans med en trisslott med vinst på 60kr, låg i ett av mina paket. Och en bok är väl ingen upplevelse utan en mugg, julkaffe och en läslampa? Nä så jag roffade åt mig allt. 

Som plåster på såren (och utan att stoppa in en enda ny bok i hyllan) fyndade jag ett par titlar på ditos e-bokrea. Så de så. Blonde av JCO och Bengt Ohlssons Rekviem för John Cummings. sedan kunde jag inte låta bli Magikerna av Lev Grossman som man kunnat köpa för 109 kr och då är den inte ens släppt än i fysisk form. Hurra och god jul till mig. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…