fredag 21 december 2012

Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till.

Alltså det här eviga problemet med vad man ska läsa. Ibland går det smidigt, ibland går det knaggligt och ibland går de inte alls. Och just nu är jag inne på INTE ALLS. 

Så här är det. 

Jag läser Lolita av Vladimir Nabokov. Det går jättelångsamt, ämnet i sig är ganska svårsmält och det krävs läsning i små stunder åt gången. När jag råkar på sådana böcker blir jag dock läsrastlös och sneglar på annat. Idag är det fredag och på måndag ska jag åka tåg och fira jul. Jag ville helst vara klar med Lolita innan dess men det ser mörkt ut eftersom jag inte ens kommit halvvägs på en vecka.  Jag vill dessutom läsa en julbok, Wishin and hopin av Wally Lamb. Den har jag börjat peta lite på i surfplattan redan nu. Vilket skulel innebära att jag måste ta med den på tågresandet för att vara borta i två dygn, vilket jag inte vet om jag orkar. Och som om inte det vore nog så måste jag läsa Maken av Gun-Britt Sundström till en bokcirkel 6/1 och den är ju rätt tjock. 

Men jag kan inte ta med surfplatta och en tjock bok. Jag kan inte ta med Lolita heller, hur ska jag prioritera? Jag måste ha en plan, nu! 

Hjälp?

8 kommentarer:

 1. Åh vi lider sådana kval vi bokmalar... ;-)

  SvaraRadera
 2. Kan du inte hitta alla tre böckerna som e-bok och läsa allt på plattan? Lolita borde finnas gratis (eftersom den är så gammal!).
  Fast problemet kanske inte är att "ta med" utan att ha tid att läsa allt..? :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ska alltså åka tåg med massa julklappar och får nog inte med nån surfplatta alls..och ska bara vara borta två dygn...Och ska mest bara umgås under den tiden.

   Radera
 3. Åh Lolita står och väntar på mig i min bokhög! Men förstår inte problemet, ta med alla böcker och läsplattan och läs dem du känner för, skulle jag gjort ;)

  SvaraRadera