Fortsätt till huvudinnehåll

Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till.

Alltså det här eviga problemet med vad man ska läsa. Ibland går det smidigt, ibland går det knaggligt och ibland går de inte alls. Och just nu är jag inne på INTE ALLS. 

Så här är det. 

Jag läser Lolita av Vladimir Nabokov. Det går jättelångsamt, ämnet i sig är ganska svårsmält och det krävs läsning i små stunder åt gången. När jag råkar på sådana böcker blir jag dock läsrastlös och sneglar på annat. Idag är det fredag och på måndag ska jag åka tåg och fira jul. Jag ville helst vara klar med Lolita innan dess men det ser mörkt ut eftersom jag inte ens kommit halvvägs på en vecka.  Jag vill dessutom läsa en julbok, Wishin and hopin av Wally Lamb. Den har jag börjat peta lite på i surfplattan redan nu. Vilket skulel innebära att jag måste ta med den på tågresandet för att vara borta i två dygn, vilket jag inte vet om jag orkar. Och som om inte det vore nog så måste jag läsa Maken av Gun-Britt Sundström till en bokcirkel 6/1 och den är ju rätt tjock. 

Men jag kan inte ta med surfplatta och en tjock bok. Jag kan inte ta med Lolita heller, hur ska jag prioritera? Jag måste ha en plan, nu! 

Hjälp?

Kommentarer

 1. Åh vi lider sådana kval vi bokmalar... ;-)

  SvaraRadera
 2. Kan du inte hitta alla tre böckerna som e-bok och läsa allt på plattan? Lolita borde finnas gratis (eftersom den är så gammal!).
  Fast problemet kanske inte är att "ta med" utan att ha tid att läsa allt..? :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ska alltså åka tåg med massa julklappar och får nog inte med nån surfplatta alls..och ska bara vara borta två dygn...Och ska mest bara umgås under den tiden.

   Radera
 3. Åh Lolita står och väntar på mig i min bokhög! Men förstår inte problemet, ta med alla böcker och läsplattan och läs dem du känner för, skulle jag gjort ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…