Fortsätt till huvudinnehåll

Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till.

Alltså det här eviga problemet med vad man ska läsa. Ibland går det smidigt, ibland går det knaggligt och ibland går de inte alls. Och just nu är jag inne på INTE ALLS. 

Så här är det. 

Jag läser Lolita av Vladimir Nabokov. Det går jättelångsamt, ämnet i sig är ganska svårsmält och det krävs läsning i små stunder åt gången. När jag råkar på sådana böcker blir jag dock läsrastlös och sneglar på annat. Idag är det fredag och på måndag ska jag åka tåg och fira jul. Jag ville helst vara klar med Lolita innan dess men det ser mörkt ut eftersom jag inte ens kommit halvvägs på en vecka.  Jag vill dessutom läsa en julbok, Wishin and hopin av Wally Lamb. Den har jag börjat peta lite på i surfplattan redan nu. Vilket skulel innebära att jag måste ta med den på tågresandet för att vara borta i två dygn, vilket jag inte vet om jag orkar. Och som om inte det vore nog så måste jag läsa Maken av Gun-Britt Sundström till en bokcirkel 6/1 och den är ju rätt tjock. 

Men jag kan inte ta med surfplatta och en tjock bok. Jag kan inte ta med Lolita heller, hur ska jag prioritera? Jag måste ha en plan, nu! 

Hjälp?

Kommentarer

 1. Åh vi lider sådana kval vi bokmalar... ;-)

  SvaraRadera
 2. Kan du inte hitta alla tre böckerna som e-bok och läsa allt på plattan? Lolita borde finnas gratis (eftersom den är så gammal!).
  Fast problemet kanske inte är att "ta med" utan att ha tid att läsa allt..? :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ska alltså åka tåg med massa julklappar och får nog inte med nån surfplatta alls..och ska bara vara borta två dygn...Och ska mest bara umgås under den tiden.

   Radera
 3. Åh Lolita står och väntar på mig i min bokhög! Men förstår inte problemet, ta med alla böcker och läsplattan och läs dem du känner för, skulle jag gjort ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.