torsdag 1 november 2012

Sara-Sofias läsrapport september och oktober 2012

Eftersom jag pga dåligt minne inte lyckades prestera någon läsrapport för september i början av månaden, kommer det ett inlägg om båda månaderna nu istället. Vi börjar med september:

Någon sorts frid - Grebe&Träff (ljudbok)
Bittrare än döden - Grebe&Träff (ljudbok)
Utflykten till Tindari - Andrea Camilleri (recensionsbok)
En annan stad - Michal Ajvaz (bokcirkelbok)
I niqab på Stureplan - Josefin Ahlström
Ni älskar dem inte - Belinda Bauer (recensionsbok)
Eldnatt - Yrsa Sigurdardottir
Återvändaren - Buthler&Öhrlund (ljudbok)
De odöda - novellsamling av blandade författare (recensionsbok)

9 böcker, 1729 sidor samt knappa 39 timmar ljudbok.
Samtliga böcker var riktigt bra - en väldigt bra läsmånad, med andra ord! Jag har svårt att välja en favorit, men om jag verkligen var tvungen skulle jag nog säga Grebe&Träffs båda böcker. Väldigt spännande och välskrivna, och jag väntar otåligt på en fortsättning. Jag skall dock tillägga att jag började lyssna på Geim av Anders de la Motte men att jag ungefär halvvägs in tröttnade helt och lade ner den. Jag fann den väldigt oengagerande och fick flera gånger spola tillbaka för att jag börjat tänka på annat och slutat lyssna.

Oktober:

Stryparen - Jonas Moström (ljudbok)
Maktens offer - Christer Nylander (recensionsbok)
Innan du dog - Grebe&Träff (ljudbok)
De bortglömda - Sara Blaedel (recensionsbok)
Pianostämmaren - Stefan Tegenfalk (recensionsbok)
Den du inte ser - Mari Jungstedt (ljudbok)
I denna stilla natt - Mari Jungstedt (ljudbok)
Påtaglig risk att skada - Tove Klackenberg (ljudbok)

8 böcker, 1088 sidor samt ca 45,5 timmar ljudbok.
Återigen bara bra böcker! Pianostämmaren var oerhört bra, det kommer en recension om den inom kort. Jag har gillat Tegenfalks tidigare böcker, men denna slog dessa med råge. Den tog slut alldeles för fort! Jag började lyssna på 50 shades of Grey eftersom jag hört så otroligt mycket positivt om den, störde mig otroligt mycket på huvudpersonen som kändes som en kopia på Bella Swan från Twilight och när det dessutom plötsligt blev väldigt porrigt lade jag ner den. Jag kommer nog dock ta upp den igen, just för att den är så otroligt populär och jag gärna vill veta varför. Kanske tar den sig längre fram? Ni som läst den; borde jag hänga i eller är det 20,5 timmars bortkastad tid?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar