söndag 25 november 2012

På spaning efter den vecka som gått -47

En ganska intetsägande litterär vecka måste jag säga. Jag skrev om Ingenbarnsland som utlovat och så läste jag Amatka av Karin Tidbeck. Två väldigt olika böcker. Jag ahr dessutom kommit en bit in i nästa bokcirkelbok Väldigt sällan fin som jag var skeptisk till i förra veckoinlägget. Jag är faktiskt fortfarande skeptisk, gillar inte huvudpersonen alls. 

Och så trodde jag att Augustprisets vinnare skulle annonserats i fredags men det stod fel i tidningen, det är inget förrän imorgon så inget mer än det just nu, förutom att jag fortfarande hoppas på Stridsberg. 

DN skrev i veckan om de nominerade till Bad Sex in Fiction Award. De nominerade är:

Nicola Barker - The Yips
Nicholas Coleridge - The Adventuress: The Irresistible Rise of Miss Cath Fox
Nancy Huston - Infrared
Paul Mason - Rare Earth
Ben Masters - Noughties
Sam Mills - The Quiddity of Wilf Self
Craig Raine - The Divine Comedy
Tom Wolfe - Back to Blood

Jag har inte lyckats läsa några av dessa, kanske någon annan som har?

J.K. Rowling hamnade tydligen precis utanför shortlisten med sin vuxenroman The Casual Vacancy men var helt enkelt inte dålig nog. 

Jag borde egentligen packa min resväska nu, på tisdag åker vi till Paris. Hoppas vi inte drabbas av Parissyndromet (som jag lärde mig om i veckans På spåret). Jag har dock, så klart, ett bokrelaterat problem där. Det självklara valet är så klart att ta med sin surfplatta och läsa den bok jag just nu lånat som e-bok på biblioteket. Den innehåller även en massa andra böcker utan att den tar mer plats för det. Men, och det här är ett men jag upplevt tidigare, det här med att man inte får använda elektroniska apparater på stora delar av flygresan. På en så kort flygning som till Paris hinner man knappt sätta igång plattan innan man ska stänga av den för landning igen. Ska jag ta med en vanlig bok enbart för att läsa just då? Eller ska jag lösa det på något annat sätt? När vi flög till USA fick en man i sätet jämte sin iPad inlåst i bagageutrymmet eftersom han inte stängt av den när han blev tillsagd. Jag känner att det här är ett stort bokmalsproblem!

Nä nu ska jag nog knåpa på något extra trevligt inlägg som ska dyka upp medan jag är borta, det får ni inte missa!

4 kommentarer:

 1. Hoppas att Paris blir till belåtenhet!
  Angående eboksproblemet på flygningar så känner jag att jag valt helt rätt som har en dedikerad läsplatta (en Kindle i det här fallet), alltså en som inte kan störa någon elektronik när den inte är i wifi-läge och som bara drar batteri när man vänder "blad". Kanske inte en lösning på det här specifika problemet med ytterligare en pryl, i och för sig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja alltså jag har också en Kindle och den fick jag inte ha när vi flög till USA iaf i start o landning så det hjälper ju inte så mycket tyvärr :)

   Radera