söndag 11 november 2012

På spaning efter den vecka som gått - 45

Den här veckan har helt präglats av läsning av Gillian Flynns Mörka platser och med lite stress och huvudvärk på det så har det tyvärr inte blivit så mycket med bloggandet, men det kommer snart igen. Flynns bok hade egentligen recensionsdag igår, men nu blev det som så att min käre sambo fick för sig att jag i all hast skulle åka till Halmstad med ungefär 25 minuters varsel i går förmiddags så det får komma upp lite senare, kanske i morgon. Jag var imponerad fram till sida 385 ungefär, sen föll det lite för mig, men jag kanske ska sova lite på det och se om jag kan förlåta henne.

Jag har också under veckan fått ett litet sug för noveller, jag pratade ju om Spökhanden förra veckan och den här veckan har jag börjat läsa Novellixerna från början i och med deras fantastiska e-prenumerationserbjudande. Jag har alltså läst Sandhamn av Jens Liljestrand, jag varken gillade eller ogillde. Jag gillade skärgårdsmiljön och det rappa språket men karaktärerna hade jag inte så mycket för och  historien i sig var väl kanske inte jätteintressant. Det var första gången jag läste något av Liljestrand och jag vet inte om jag är så intresserad av att läsa mer, men jag kan övertygas! Noveller är annars ett suveränt sätt att ta sig an ett nytt författarskap, men man ska inte dra allt för stora slutsatser, för "En novell gör ingen August" som Ord och inga visor-Jessica brukar säga. 

Ett glatt besked för alla litteraturälskare och Nobelprisnördar, och inte minst för det lilla förlaget Tranan, kom för ett tag sedan då det var klart att årets Nobelpristagare Mo Yan fortsatt ska ges ut på det förlag som redan hade rättigheterna. Det innebär att böckerna så smått börjar trilla ner i folks brevlådor, jag fick i veckan hans senaste på svenska, Ximen Nao och hans sju liv som är en redig tegelsten. Jag hade även bokat Vitlöksballaden men var nu tvungen att avbeställa eftersom vårt postombud stänger ner i veckan och det kommer inte att öppna ett nytt. Det är ett ganska sorgligt besked för mig då jag inte utan ansträngning kan ta mig till det närmaste, på andra sidan stan, vilket inte alls går ihop med alla bokpaket. Det får bli e-böcker och hyllvärmare på obestämd framtid.

Läsandet sprutade i alla fall igång rejält i slutet av veckan, Från fredag kväll till skrivande stund läste jag över 100 sidor i Flynns bok samt över 150 sidor i nästa helgs bokcirkelbok Tunu av Kim Leine som för övrigt är fantastiskt bra). Allt tack vare en oväntat tågresa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar