söndag 4 november 2012

På spaning efter den vecka som gått - 44

Ja den här veckan har varit en ganska så sorglig läsvecka. i måndags skulle det varit bokcirkel på biblioteket om James Freys Tusen små bitar men hör och häpna, det kom inte en själ! Jag fick gå hem tidigt utan att ha pratat om boken helt enkelt. 

Jag blev klar med en av augustnomineringarna: Anyurus En storm kom från paradiset men jag blev sådär imponerad. Den var inte på något sätt dålig utan jag fastnade bara inte. 

För en bokbloggare är postens utlämningsställe av yttersta vikt och i veckan som gick fick jag reda på att Gallerix, där jag nu hämtar mina paket, lägger ner den 18:e november. Det ligger inne i stan men jag jobbar ju där så det har fungerat fint. Jag vågar inte beställa något innan jag vet vart det kommer att bli framöver, det finns inte direkt några vettiga i närheten. Skräckscenariot är så klart att det ligger så avsides för mig och min cykel att det inte blir några fler pakethämtningar för mig. 

Men några ljusglimtar måste det väl funnits  Jodå. Tacka vet jag Bodil Malmsten och hennes Så gör jag, jag blir glad bara av att tänka på den. Och så har jag haft högläsning här hemma, jag läste Selma Lagerlöfs Spökhanden från Novellix för sambon igår. Jag tyckte väl att den var lite sådär, lite kort! Men hur recenserar man egentligen en novell? Det känns för kort för ett inlägg men den måste så klart recenseras. Men vad säger man? Bra inledning, spännande men slutade lite plötsligt. Jag ville nog ha mer. 

Och så har jag äntligen lyckats påbörja Gillian Flynns andra roman, jag var sådär imponerad av hennes debut men Mörka platser verkar mycket mer lovande. Den är mer långsam och lågmäld på något sätt, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. 

Jag håller tummarna för att nästa vecka ska bli något mer uppiggande, ha det fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar