Fortsätt till huvudinnehåll

Bibliotekets katalog som app

Biblioteket hänger med i utvecklingen, man kan nämligen använda en del tjänster i en fin app!

Man kan söka i katalogen, man kan reservera och låna om sina böcker. Man kan favoritmarkera titlar som man är intresserad av. Det bästa av allt är att man kan skriva in sitt användarnamn (lånekortsnummer) och sin pinkod EN GÅNG och så sparas den. 

Jag har inte hunnit testa den så mycket men spontant känner jag att det är skönt att bara öppna appen om man är på språng eller sitter i TV-soffan om man vill kolla upp om en bok finns inne. 

Jag gör en testsökning på "Jonas Gardell" och får upp flera alternativ. Jag kan välja att bara se storstilade böcker, CD-bok, Talbok eller vanlig bok. Dock inga e-böcker, det som vore mest logiskt att söka i sin smartphone eller surfplatta? Jag antar att det antingen är problem med elib eller så har funktionen bara inte kommit. MP3-böcker finns inte heller, men det kan ju bero på att dessa inte går att lyssna på i annat än datorn? 

Jag har två lånade böcker just nu men jag kan tyvärr inte prova att låna om eftersom de är reserverade så jag kan tyvärr inte rapportera hur den funktionen ser ut just nu. Jag lyckades dock reservera en bok utan att jag visste om det, vilket ju visar på att det funkar men nu ville jag inte alls reservera den boken så det blev ju lite dumt. Hoppas jag slipper betala reservationsavgiften för den. 

Jag har provat appen med Skövde stadsbibliotek som förvalt bibliotek så det fungerar säkert olika för olika kommuner, det vore kul om någon annan har testat någon annanstans och kan svara i kommentarerna hur de tycker att det funkar. 

Kommentarer

 1. verkar himla jättebra! Hoppas kalmar anammar..

  SvaraRadera
 2. Men åh, detta är ju jättebra! Laddar hem direkt!

  SvaraRadera
 3. Ser fram emot en testutvärdering av appen så småningom. :) Jag har fått till uppgift att efter årsskiftet bygga våra biblioteks webbsida med tillhörande app och samlar just nu på mig alla synpunkter jag kan komma över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad roligt! Jag har testat en del och jag tycker den är rätt bra. Lite otydlig i funktionerna då jag råkade reservera en bok utan att jag visste om det och nu har en skuld. Annars är det så klart synd att man inte ser e-böckerna eftersom jag gärna läser på min surfplatta.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…