Fortsätt till huvudinnehåll

Post-bokmässeenkät

Nu är det dags att samla sina tankar från Bokmässan 2012 med hjälp av en enkät tagen från Bokbabbel 

Årets seminarium:
 Jag satsade rätt hårt på att gå på så många olika seminarier som möjligt så det är lite svårt att välja. Ett seminarium om kanadensiska inuiter överraskade och inspirerade mig väldigt mycket och det var helt oväntat!
Årets pryl: Jag får väl välja mitt åksjukeband eftersom jag pendlade med tåg fram och tillbaka i fyra dagar. Fick både läs- och planeringstid på tåget tack vare det, i stället för att sitta och må illa. 
Årets fynd: En katalog över ett isländskt förlags författare, den var helt gratis!
Årets räkmacka: Nej jag äter inga räkmackor, åt däremot ett par kycklingbagels som var dyra men goda. 
Årets miss: Att jag inte kunde vara med på så mycket kvällsaktiviteter på grund av tågåkandet, även om det var skönt att komma hem emellan.  
Årets mest irriterande: Ja det skulle vara alla mina tjatiga tågkompanjoner som inte lät mig läsa i fred. 
Årets roligaste: Att umgås med alla bloggkompisar, helt klart! 
Årets lyxigaste: Att jag hade fått mitt seminariekort gratis, det kommer kännas tungt att köpa nästa år. 
Årets outfit: Nya Converse varje dag!
Årets läsning: Jag läste halva Colm Tóibins Brooklyn på tåget. Lite kul att han var på mässan också såklart, men svårt att få min e-bok signerad...
Årets signering: Faktiskt bara en enda, John Ajvide Lindquist och Mia Ajvides barnbok om Sulky och Bebbe
Årets tygpåse: Jag tror jag kom hem med typ 6 st. Gilla böcker, Sekwa, Atrium, två av årets mässkasse och någon mer som jag inte ens minns. 

Kommentarer

  1. Buhuu, jag såg bara hälften av dina Converse, hade ju en så fin Instagram-följetong going där i ett skede! :P

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…