måndag 15 oktober 2012

Novellsamling: De Odöda

För en rysare/skräckfantast som jag så kan det knappast bli bättre än novellsamlingen De Odöda, utgiven av bokförlaget Semic. Förutom de nutida författarna John Ajvide Lindqvist, Johan Theorin, Åke Edwardson, Amanda Hellberg, Anders Fager, Andreas Roman och Caroline L. Jensen finns även tre noveller skrivna av Edgar Allan Poe, H P Lovecraft samt Selma Lagerlöf med. En underbar blandning av modernt och klassiskt.

Vad sägs om en historia om en kvinna som besöker en man som är död men ändå lever? Eller en berättelse om en man som står i sitt fönster och ser en mamma passera med sina barn vid samma tid varje dag - och som lägger märke till att varken mamman eller barnen åldras trots att det går flera år?

Hösten är en perfekt årstid för att krypa upp i soffhörnet med en rysare, och De Odöda är den perfekta boken för ändamålet. Novellerna är lagom långa och sådär kusliga så att man gärna tänder en extra lampa och dubbelkollar att ytterdörren verkligen är låst när man går och lägger sig. Jag rekommenderar den verkligen, med andra ord.

Boken finns att köpa här och här.

Tack Semic för en mycket bra recensionsbok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar