Fortsätt till huvudinnehåll

Nobelpriset i lokaltidningen 2012

I digitala åldern går det undan, ni finner en artikel om årets Nobelpristillkännagivande finns att läsa här

Sjukt snygga bilder också: 

Foto: Anna Nyberg

Foto: Anna Nyberg

Först är jag förvånad, sen twittrar jag. OBS det är inte flickan i reportaget som stulit böckerna.

Texten hos Skövde Nyheter lyder, skriven av Anna Nyberg:

Nobelpriset. Två böcker av den kinesiske Nobelpristagaren i litteratur ska finnas på stadsbiblioteket i Skövde. Men båda böckerna av Mo Yan är spårlöst borta. "Vi vet inte vad som kan ha hänt" säger bibliotekschefen Anna Gullstrand.
Strax före klockan 13 denna avgörande torsdag surras det intensivt runt informationsdisken på biblioteket i Skövde. Ett antal personer kretsar omkring det bokbord med tänkbara Nobelpristagare som biblioteket har ställt i ordning. Där finns Joyce Carrol Oates, Philip Roth, Maryse Condé och Haruki Murakami.
När Peter Englund så avslöjar årets mottagare av Nobelpriset i litteratur möts beskedet av häpna miner. Överraskningen följs av ett snabbt sökande, och sedan kommer en bestört bibliotekschef tillbaka till disken.
- Böckerna är borta, konstaterar hon. Vi har två böcker av Mo Yan, Det röda fältet och Vitlöksballaderna, och senaste utlåningen är från 2006. Men böckerna finns inte i hyllan.
- Förhoppningsvis är det någon som inte kunde tänka sig att skiljas från dem, fortsätter Anna Gullstrand.
Höll i boken
Vid disken har också Mette Karlsson som leder bokcirklar med spänning väntat på tillkännagivandet.
- Det var ganska mycket prat om Mo Yan på bokmässan, och jag stod faktiskt och höll i hans senaste bok, Ximen Nao och hans sju liv. Men den var så tjock att jag tänkte köpa den senare, och när jag kom tillbaka var den slut.
Inte heller på Akademibokhandeln finns några böcker av Nobelpristagaren att få tag i. Det väntas dock komma en leverans så småningom.

Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…