torsdag 11 oktober 2012

Nobelpriset i lokaltidningen 2012

I digitala åldern går det undan, ni finner en artikel om årets Nobelpristillkännagivande finns att läsa här

Sjukt snygga bilder också: 

Foto: Anna Nyberg

Foto: Anna Nyberg

Först är jag förvånad, sen twittrar jag. OBS det är inte flickan i reportaget som stulit böckerna.

Texten hos Skövde Nyheter lyder, skriven av Anna Nyberg:

Nobelpriset. Två böcker av den kinesiske Nobelpristagaren i litteratur ska finnas på stadsbiblioteket i Skövde. Men båda böckerna av Mo Yan är spårlöst borta. "Vi vet inte vad som kan ha hänt" säger bibliotekschefen Anna Gullstrand.
Strax före klockan 13 denna avgörande torsdag surras det intensivt runt informationsdisken på biblioteket i Skövde. Ett antal personer kretsar omkring det bokbord med tänkbara Nobelpristagare som biblioteket har ställt i ordning. Där finns Joyce Carrol Oates, Philip Roth, Maryse Condé och Haruki Murakami.
När Peter Englund så avslöjar årets mottagare av Nobelpriset i litteratur möts beskedet av häpna miner. Överraskningen följs av ett snabbt sökande, och sedan kommer en bestört bibliotekschef tillbaka till disken.
- Böckerna är borta, konstaterar hon. Vi har två böcker av Mo Yan, Det röda fältet och Vitlöksballaderna, och senaste utlåningen är från 2006. Men böckerna finns inte i hyllan.
- Förhoppningsvis är det någon som inte kunde tänka sig att skiljas från dem, fortsätter Anna Gullstrand.
Höll i boken
Vid disken har också Mette Karlsson som leder bokcirklar med spänning väntat på tillkännagivandet.
- Det var ganska mycket prat om Mo Yan på bokmässan, och jag stod faktiskt och höll i hans senaste bok, Ximen Nao och hans sju liv. Men den var så tjock att jag tänkte köpa den senare, och när jag kom tillbaka var den slut.
Inte heller på Akademibokhandeln finns några böcker av Nobelpristagaren att få tag i. Det väntas dock komma en leverans så småningom.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera