Fortsätt till huvudinnehåll

Humble ebook bundle!

I Indiespelvärlden, för att fortsätta lite på gårdagens inlägg om Minecraft, har man länge insett att ihopbuntning av spel till ett lågt pris är en guldgruva. Man sätter ihop några passande titlar, kallar det för något roligt namn och så låter man köparen betala vad de vill. "Men va?" tänker ni. "Varför skulle någon betala något om de får välja pris?" och det tänkte jag med. Men folk betalar och försäljningen skjuter såpass i höjden att det är värt det, alla gånger. 

Nu har turen kommit till e-böckerna, och det var väl på tiden! The humble eBook Bundle bjuder just nu på följande titlar för valfritt pris: 

Stranger things happen och Magic for beginners av Kelly Link - prisbelönta noveller med fantastiska inslag. Lin khar vunnit både Hugo och Nebula för bästa novell. 

Invasion av Mercedes Lackey, Steve Libby, Cody Martin och Dennis Lee. Första delen i Secret world chronichles

Zoo City av Lauren Meukes som utspelar sig i ett alternativt Johannesburg. Boken har vunnit bland annat Arthur C. Clarke Award. 

Pump six and other stories av Paolo Bacigalupi. Hugo-nominerade noveller från en Hugo- och Nebulavinnande författare.  

Pirate Cinema av Cory Doctorow. En dystopi som utpselar sig i en nära framtid i Storbritannien. 

Och det är inte slut där. Om du väljer att betala mer än det genomsnittligt betalda priset för dessa sex böcker (vilket nu är 12,36 USD, knappa 85 svenska kronor) får du dessutom två bonusböcker:

Old man´s war av John Scalzi. Scifi om att bebo andra planeter och om utomjordningar. Boken var nominerad för Hugo och är den första i en serie. 

Signal to noise av Neil Gaiman och Dave McKean. En grafisk roman, hurra! Need I say more?

Så skynda er, köp och betala vad ni vill. Ni har drygt 12 dagar på er innan erbjudandet tar slut. 

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…