Fortsätt till huvudinnehåll

Sara-Sofias läsrapport juli 2012

Då har ännu en månad svischat förbi och det är dags att se tillbaka på månadens läsning.

A clash of Kings - George R.R. Martin
Änglamakerskan - Camilla Läckberg (ljudbok)
Lady Chatterleys älskare - DH Lawrence (bokcirkelbok)
Den vita frun - Frida Skybäck (recensionsbok)
Pythians anvisningar - Eriksson&Axlander Sundqvist (ljudbok)
Dit drömmar färdas för att dö - Mattias Edvardsson (recensionsbok)
Parmiddag - Josefin Ahlström (recensionsbok)
Vi som aldrig sa hora - Ronnie Sandahl (bokcirkelbok)

Sammanlagt kom jag upp i 2175 sidor läsning samt ca 25,5h ljudbok.
Bäst denna månad blir Dit drömmar färdas för att dö samt A clash of Kings, fast Parmiddag är inte långt efter. Ingen av böckerna var dåliga, men Pythians anvisningar var lite av en besvikelse (tredje boken i trilogin om Victoria Bergman; Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar), jag tyckte att trilogin successivt blev lite sämre - första boken var definitivt bäst. Just nu har jag återigen kommit på mig själv med att slalomläsa, jag håller på i tredje boken i Game of Thrones-serien (a Storm of Swords), Fallen av Joyce Carol Oates, Mitt i livet av Joyce Carol Oates samt The Passage av Justin Cronin. Inte undra på att man känner sig aningen förvirrad ibland, kanske?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…