Fortsätt till huvudinnehåll

Sara-Sofias läsrapport juli 2012

Då har ännu en månad svischat förbi och det är dags att se tillbaka på månadens läsning.

A clash of Kings - George R.R. Martin
Änglamakerskan - Camilla Läckberg (ljudbok)
Lady Chatterleys älskare - DH Lawrence (bokcirkelbok)
Den vita frun - Frida Skybäck (recensionsbok)
Pythians anvisningar - Eriksson&Axlander Sundqvist (ljudbok)
Dit drömmar färdas för att dö - Mattias Edvardsson (recensionsbok)
Parmiddag - Josefin Ahlström (recensionsbok)
Vi som aldrig sa hora - Ronnie Sandahl (bokcirkelbok)

Sammanlagt kom jag upp i 2175 sidor läsning samt ca 25,5h ljudbok.
Bäst denna månad blir Dit drömmar färdas för att dö samt A clash of Kings, fast Parmiddag är inte långt efter. Ingen av böckerna var dåliga, men Pythians anvisningar var lite av en besvikelse (tredje boken i trilogin om Victoria Bergman; Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar), jag tyckte att trilogin successivt blev lite sämre - första boken var definitivt bäst. Just nu har jag återigen kommit på mig själv med att slalomläsa, jag håller på i tredje boken i Game of Thrones-serien (a Storm of Swords), Fallen av Joyce Carol Oates, Mitt i livet av Joyce Carol Oates samt The Passage av Justin Cronin. Inte undra på att man känner sig aningen förvirrad ibland, kanske?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…