söndag 5 augusti 2012

Höstens bokutgivning på svenska - del 7

Nina Hemmingsson är mest känd som en vass serietecknare men i höst kommer hon ut med sin debetbok på förlaget Atlas i september. den består av dikter i den skruvade värld som hennes läsare är vana vid och den heter Det var jag som kom hem till dig

Det sista förlaget ut i höstens utgivning är Modernista som ger ut massor av bra böcker.

Fantastiska Bodil Malmsten kommer ut med sin version av en författarhandbok, Så gör jag!, i oktober. Den handlar om skrivprocessen, vilka val man måste göra när man skriver och om att välja titel. Jag hoppas på rejält med inspiration!

Jag har blivit tipsad av Bokbabbel om att läsa Sharon J. Bolton, om man gillar Flynn och French, och som av en händelse ges Nu ser du mig ut i september. Brittiskans roman hyllas som ett gotiskt mästerverk och är pepp. Den handlar förvisso om en polis, och jag brukar föredra thrillers utan poliser i huvudrollen, men det finns även andra element så jag tror på den här. 

Nästa bok i Belinda Bauers serie om Jonas Holly kommer ut i september och heter Ni älskar dem inte. Jag var aningen skeptisk till den föregående, Skuggsida, och väntar nog lite med att läsa den tills jag hör andras utlåtanden. Jag gillar trots allt miljön i hennes böcker och handligen om kidnappning av en 8-årig pojke. Och jag är så klart intresserad av att få veta mer om Jonas Holly efter den föregående boken (ni som läst vet nog vad jag menar).

Modernista levererar ännu en intressant deckare/thriller från isländska Ýrsa Sigurdardottir, Eldnatt, där advokaten Thóra stöter på en utredning som leder till både modern spänning och en del övernaturligt. Jag kan riktigt tänka mig hur den isländska folktron ska prägla den här spänningsromanen och jag tror att det kan funka fint. Den kommer ut i augusti.

En bok som inte är en deckare är Tigrar i rött väder av debutanten Liza Klaussmann. En släktgård under sommaren, USA:s östkust under 40-, 50- och 60-talen, och så lite glamour och Hollywood. Den har tokhyllats och jämförs med bland annat Den store Gatsby och TV-serien Mad Men, det kan ju bara vara bra! Den släpps i oktober. 


Det här är det avslutande inlägget i serien om höstens boksläpp. Jag hoppas ni har fått några trevliga tips och jag förstår så klart att det inte finns en chans att jag ska hinna läsa allt det här under hösten, men kan man väl alltid drömma?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar