Fortsätt till huvudinnehåll

Höstens bokutgivning på svenska - del 7

Nina Hemmingsson är mest känd som en vass serietecknare men i höst kommer hon ut med sin debetbok på förlaget Atlas i september. den består av dikter i den skruvade värld som hennes läsare är vana vid och den heter Det var jag som kom hem till dig

Det sista förlaget ut i höstens utgivning är Modernista som ger ut massor av bra böcker.

Fantastiska Bodil Malmsten kommer ut med sin version av en författarhandbok, Så gör jag!, i oktober. Den handlar om skrivprocessen, vilka val man måste göra när man skriver och om att välja titel. Jag hoppas på rejält med inspiration!

Jag har blivit tipsad av Bokbabbel om att läsa Sharon J. Bolton, om man gillar Flynn och French, och som av en händelse ges Nu ser du mig ut i september. Brittiskans roman hyllas som ett gotiskt mästerverk och är pepp. Den handlar förvisso om en polis, och jag brukar föredra thrillers utan poliser i huvudrollen, men det finns även andra element så jag tror på den här. 

Nästa bok i Belinda Bauers serie om Jonas Holly kommer ut i september och heter Ni älskar dem inte. Jag var aningen skeptisk till den föregående, Skuggsida, och väntar nog lite med att läsa den tills jag hör andras utlåtanden. Jag gillar trots allt miljön i hennes böcker och handligen om kidnappning av en 8-årig pojke. Och jag är så klart intresserad av att få veta mer om Jonas Holly efter den föregående boken (ni som läst vet nog vad jag menar).

Modernista levererar ännu en intressant deckare/thriller från isländska Ýrsa Sigurdardottir, Eldnatt, där advokaten Thóra stöter på en utredning som leder till både modern spänning och en del övernaturligt. Jag kan riktigt tänka mig hur den isländska folktron ska prägla den här spänningsromanen och jag tror att det kan funka fint. Den kommer ut i augusti.

En bok som inte är en deckare är Tigrar i rött väder av debutanten Liza Klaussmann. En släktgård under sommaren, USA:s östkust under 40-, 50- och 60-talen, och så lite glamour och Hollywood. Den har tokhyllats och jämförs med bland annat Den store Gatsby och TV-serien Mad Men, det kan ju bara vara bra! Den släpps i oktober. 


Det här är det avslutande inlägget i serien om höstens boksläpp. Jag hoppas ni har fått några trevliga tips och jag förstår så klart att det inte finns en chans att jag ska hinna läsa allt det här under hösten, men kan man väl alltid drömma?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…