Fortsätt till huvudinnehåll

Höstens bokutgivning på svenska - del 7

Nina Hemmingsson är mest känd som en vass serietecknare men i höst kommer hon ut med sin debetbok på förlaget Atlas i september. den består av dikter i den skruvade värld som hennes läsare är vana vid och den heter Det var jag som kom hem till dig

Det sista förlaget ut i höstens utgivning är Modernista som ger ut massor av bra böcker.

Fantastiska Bodil Malmsten kommer ut med sin version av en författarhandbok, Så gör jag!, i oktober. Den handlar om skrivprocessen, vilka val man måste göra när man skriver och om att välja titel. Jag hoppas på rejält med inspiration!

Jag har blivit tipsad av Bokbabbel om att läsa Sharon J. Bolton, om man gillar Flynn och French, och som av en händelse ges Nu ser du mig ut i september. Brittiskans roman hyllas som ett gotiskt mästerverk och är pepp. Den handlar förvisso om en polis, och jag brukar föredra thrillers utan poliser i huvudrollen, men det finns även andra element så jag tror på den här. 

Nästa bok i Belinda Bauers serie om Jonas Holly kommer ut i september och heter Ni älskar dem inte. Jag var aningen skeptisk till den föregående, Skuggsida, och väntar nog lite med att läsa den tills jag hör andras utlåtanden. Jag gillar trots allt miljön i hennes böcker och handligen om kidnappning av en 8-årig pojke. Och jag är så klart intresserad av att få veta mer om Jonas Holly efter den föregående boken (ni som läst vet nog vad jag menar).

Modernista levererar ännu en intressant deckare/thriller från isländska Ýrsa Sigurdardottir, Eldnatt, där advokaten Thóra stöter på en utredning som leder till både modern spänning och en del övernaturligt. Jag kan riktigt tänka mig hur den isländska folktron ska prägla den här spänningsromanen och jag tror att det kan funka fint. Den kommer ut i augusti.

En bok som inte är en deckare är Tigrar i rött väder av debutanten Liza Klaussmann. En släktgård under sommaren, USA:s östkust under 40-, 50- och 60-talen, och så lite glamour och Hollywood. Den har tokhyllats och jämförs med bland annat Den store Gatsby och TV-serien Mad Men, det kan ju bara vara bra! Den släpps i oktober. 


Det här är det avslutande inlägget i serien om höstens boksläpp. Jag hoppas ni har fått några trevliga tips och jag förstår så klart att det inte finns en chans att jag ska hinna läsa allt det här under hösten, men kan man väl alltid drömma?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.