onsdag 1 augusti 2012

Höstens bokutgivning på svenska - del 3

Mix förlag är ett relativt nytt förlag som jag tycker har många spännande crossover-titlar. I september kommer Amatka av debutanten Karin Tidbeck En utopi om en parallell värld.

En parallell värld hittar vi även i Karma boulevard av Anna Kerubi, en urban fantasy som sägs passa de som gillar Matrix och Neverwhere i smaken. Även den släpps på Mix i september. 

Om man gillar Katniss i Hungerspelen rekommenderar Mix I dödsskuggans land av Alden Bell, en bok där zombies är en del av vardagen. Den kommer ut under augusti. 

Ett av mina favoritförlag är Printz Publishing just för att man vet precis vad man får när man plockar upp en av Pias böcker. Jag vill gärna sätta läständerna i tre av höstens släpp:

Mannen som glömde sin fru av John O'Farell handlar om en man som inte bara glömmer bröllopsdagar och födelsedagar utan som helt glömmer att han har en fru. En romantisk komedi helt i min smak, den kommer ut i september.


En nypa salt av Maria Goodin är också en brittisk relationsroman men av ett något annorlunda slag. Meg växer upp i en fantasivärld skapad av mamman som älskar att laga mat. I vuxen ålder återvänder hon och kanske avslöjas det en och annan hemlighet? Kanske uppstår det en kärleksrelation? Den här boken släpps också i september. 

Inbox (1) av Daniel Glattauer är en tysk roman om en spännande kärlekshistoria via internet och mail. Den kommer ut i november. 

4 kommentarer:

 1. Inbox och Mannen som glömde sin fru lät som nåt i min smak. : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag säger ju det, Pia Printz levererar alltid :)

   Radera
 2. Mannen som glömde sin fru låter ju underbar, haha!

  Sv: Javisst var det fyndigt! :D

  SvaraRadera