onsdag 8 augusti 2012

Följ med på litteraturfestival i Sigtuna!

Idag fick jag ett mycket trevligt mail från fina Brombergs förlag om att de, tillsammans med Destination Sigtuna, för första gången anordnar Sigtuna litteraturfestival den 18/8. 

Min första tanke är: "Vart fan ligger Sigtuna?" och "Vad kan de ha att komma med?" Men det räcker med att jag går in på deras sida för att jag ska börja fundera över att boka tågbiljetter. Kolla bara in dessa programpunkter:

Författarmöten med bland andra Ulf Stark, Christina Stielli, Sara Lövestam, Bengt Ohlsson, Emma Hamberg, och många fler. 

De har workshops för att ge ut egna böcker med ingen mindre än Dorotea Bromberg, hur man får läsare till sin blogg, och Malin the Writer kommer och pratar om att starta eget förlag. 

Sedan ska det tilläggas lite prat om e-boken, man kan binda sin egen bok och man kan gå på stadsvandring i ordets tecken. 

För de som vill går det en båt från Stockholm på morgonen och kvällen avslutas med konsert med Wille Crafoord. 

Det kostar mindre än en dagens lunch att gå på festivalen, närmare 75kr, och det mest fantastiska, tycker jag, är att festivalens olika programpunkter är lite utspridda på bibliotek, caféer och bokhandlar. Jag får åka tåg i 3,5 timmar åt vardera håll, men det ska bli riktigt roligt att vara en del i den här festivalen. 

Följ med du också!


4 kommentarer:

 1. Men åh så spännande... Och jag som bor så långt ifrån... Buhu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju lite på gränsen för mig att åka tåg i 7 timmar tur o retur o så vara där i dryga fem timmar, men jag ser resan som en för- och efterläsfest helt enkelt ;)

   Radera
  2. Och tänk all lästid du får på tåget! Jag blev också riktigt sugen nu, men jag har nog 5 h åt vardera hållet så jag hinner nog inte vara där nåt, i så fall! ;-) Det verkar som om litteraturfestivalerna sprider sig i landet. Härligt!

   Radera
  3. Ja jag hoppas ju att det kommer några lite närmare mig, men jag ska försöka läsa allt jag kan på vägen :)

   Radera