Fortsätt till huvudinnehåll

TÄVLING - bloggen fyller 2 år

Tävlingen är nu avslutad!

Då var det äntligen dags för bloggfödelsedag igen och som jag lovade tidigare i veckan så blir det lite kalas här under dagen. Förra året körde jag ett riktigt inläggsmaraton med både boktips och annat. Ett ganska populärt inlägg var det om minnen från första året och en inlägg om mitt absolut första inlägg. Mycket har hänt även det här året, jag har blivit med egen domän, jag har varit bloggambassadör för bokmässan i Göteborg och jag har inte minst skaffat mig en medskribent. Det har varit ett fantastiskt år så klart och jag ser fram emot att starta bloggens tredje år.

För att fira detta tänker jag lotta ut ett bokpaket som innehåller två pocketböcker, Drottningen vänder blad av Alan Bennett och årets Stockholm-läser-bok En dåres försvarstal av August Strindberg. I paketet finns också ett August-bokmärke och så tillkommer det lite ätbara överraskningar.
Vill ni vara med och tävla, vilket ni så klart vill, så lämnar ni en kommentar med att ni är med tillsammans med er mailadress. Vill ni ha fler lotter så kan ni skriva om tävlingen i er blogg och länka till den i kommentarerna, ni kan även skriva om tävlingen på Twitter eller på Facebook och länka hit. Sammanlagt kan man alltså få fyra röster. Vinnaren dras nästa söndag 22/7, lycka till!

PS. Håll utkik under dagen för ännu en utlottning av bokpaket. 

Kommentarer

 1. Jag är gärna med och tävlar :)

  /Emilie
  Emilie.kindvall@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Vi är med! :)
  Har skrivit om tävlingen på vår blogg.

  http://geminaarts.blogg.se/2012/july/tavlar-hos-bocker-bocker-bocker.html

  mvh
  Geminaarts

  SvaraRadera
 3. Kul!! Jag vill vara med!! :-)
  booksandsuchlike@gmail.com

  SvaraRadera
 4. Grattis! Jag är gärna med och tävlar.
  Har skrivit om tävlingen på min blogg: http://boktok73.blogspot.fi/2012/07/utlottningar-pa-gang.html

  boktok73 (at) gmail.com

  SvaraRadera
 5. Hurrar och grattar men hoppar över utlottningen. Drottningen vänder blad är en fin liten pärla som jag verkligen rekommenderar.

  SvaraRadera
 6. Grattis!
  Jag vill gärna också vara med och tävla!

  joel.wahlstrom@hotmail.se

  Jag har länkat till tävlingen här:

  http://joel-wahlstrom.blogspot.se/2012/07/tavling.html

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Grattis bloggen!

  Jag är jättegärna med i utlottningen. Jag tipsade om den på:
  -Facebook (https://www.facebook.com/jenny.eriksson.9003)
  -Twitter (https://twitter.com/knasentjej)
  -Bloggen (http://jenny.jennytranslation.com/2012/07/15/bocker-bocker-bocker-har-tva-fodelsedagstavlingar/)

  SvaraRadera
 8. Missade att skriva med mejladressen. Här är den: jenny[at]jennytranslation.com

  SvaraRadera
 9. Jag vill vara med och tävla.

  Skrev om det på fb: https://www.facebook.com/MariGadell/posts/407273895975712

  /Mari
  m_gadell@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Klart man vill vara med! Så häftigt bokmärke!

  SvaraRadera
 11. Bokmärket var verkligen toksnyggt, men jag nöjer mig med att tips om tävlingen, jag. :)

  SvaraRadera
 12. Vill såklart vara med i utlottningen! Min mejladress är: phebes_90[snabel-a]hotmail.com

  SvaraRadera
 13. är med såklart! :)
  magicdream-@hotmail.com

  SvaraRadera
 14. Stort grattis! Och det var ett paket som jag gärna är med och tävlar om!
  henrikelstad@gmail.com

  SvaraRadera
 15. Grattis till 2-årsdagen! Jag vill vara med och tävla! :)

  SvaraRadera
 16. Grattis!
  Jag vill vara med och tävla!
  sofie.tiger(snabela)hotmail.com

  SvaraRadera
 17. Grattis!
  Jag vill vara med och tävla!
  sofie.tiger(snabela)hotmail.com

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…