fredag 13 juli 2012

Sommarhuset - Anna Fredriksson

Eva är i 40-årsålder, hennes son har precis flyttat hemifrån och hon arbetar som lärare. Hennes mamma har precis gått bort och hon tvingar således återuppta kontakten med sina två yngre syskon för att besluta vad de ska göra med huset i skärgården. Syskonen vill sälja, Eva vill flytta dit. 

Sommarhuset är en lättläst berättelse som har sina djup. Det finns en underliggande spänning som driver läsaren framåt då man inte riktigt vet varför mamman dött, varför syskonen inte längre pratar med varandra och vad som ska hända med huset. Det förflutna pusslas ihop bit för bit och bilden av den här sargade familjen blir allt klarare. Det finns även en hel del humor och en hel del trassliga men trovärdiga relationer. 

Dock kan jag inte säga att jag direkt kände något för någon av karaktärerna. De kändes lite platta och tafatta. Det sker liksom aldrig någon hissnande omvändning i någons världsbild och jag tycker nog inte riktigt att någon är värd det där sommarhuset. 

Köp boken här eller här.   

4 kommentarer:

 1. Har med läst boken. Var väldigt lättläst. Hade en bra story som många kan känna igen. Arvstvister.
  Jag kan inget än att hålla med dg om vad du tyckte om sen. För jag fick samma känsla som du.

  SvaraRadera
 2. Xenia: Alltid skönt att man inte är ensam om vad man tycker :)

  SvaraRadera
 3. Och jag som älskade den boken! :) Särskilt mycket kände jag för huvudpersonen, även om hon också irriterade mig.

  SvaraRadera
 4. Bohemen: Hehe ja alla kan ju inte gilla allt :)

  SvaraRadera