tisdag 31 juli 2012

Parmiddag - Josefin Ahlström

Richard och Vera bor i Bromma och har två små pojkar tillsammans. Båda jobbar inom mediebranschen; Richard som journalist och Vera som producent för underhållnings-TV. Utåt sett har de det perfekta äktenskapet, men innanför hemmets väggar har deras gemensamma liv börjat falla samman. De har aldrig någon tid för varandra, pojkarna och karriären tar all energi som finns. Ingen kraft finns kvar att vårda förhållandet. Snarare har de börjat störa sig på varandra och de känner sig båda ensamma och osedda. Efter en jobbfest vaknar Vera dessutom i en främmande mans säng. 

Jag gillar verkligen den här boken. Jag tycker att Ahlström har en förmåga att fånga små vardagliga saker som man själv inte tänker på, men som man väl känner igen när man läser boken (som när Vera smyger ned en smutsig kaffekopp i diskhon på jobbet, för att hon inte orkar plocka ur den rena disken ur diskmaskinen - been there, done that!). Boken är dessutom uppdelad på ett bra sätt; vartannat kapitel handlar om Vera och vartannat om Richard. Jag tycker om att man får båda parters sida av historien, man får förståelse för båda huvudpersonerna. Det känns dessutom realistiskt, det är nog många som lever just såhär idag - i ett förhållande som ingen orkat vårda och som går på tomgång, där kärlek och uppskattning hamnat sist på priolistan efter jobb, matlagning, städning samt hämta och lämna barn på skola/dagis.

Jag har inte läst Josefin Ahlströms första bok I niqab på Stureplan, men jag gillade Parmiddag så mycket att jag definitivt tänker läsa även den. Någon som har läst, och vad tyckte ni i så fall?

Parmiddag finns att köpa här och här.

Tack Frank förlag för en mycket bra recensionsbok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar