måndag 30 juli 2012

Höstens bokutgivning på svenska - del 1

Brombergs förlag brukar leverera mycket bra litteratur och hösten 2012 är inget undantag. Bengt Ohlsson är med i min Boktolva för det här året, jag har läst Gregorius och älskade den. Jag är oerhört sugen på hans Rekviem för John Cummings om Johnny Ramone, men jag är lite skeptisk till höstens släpp då det är en biografi tillägnad Margot Wallström. Jag lyfter som sagt något på ögonbrynen, men kanske att det kan vara nåt? Den utkommer i vilket fall i augusti. 

En bitterljuv kärlekshistoria i Dublin utlovas i romanen Den glömda valsen av Anne Enright. Författarinnan beskrivs som detaljernas mästarinna och att hon skriver med skärpa, känslighet och stor passion. Boken utkommer i september även den på Brombergs. 

Favoriten X Publishing ger ut fortsättningen av Pretty monsters, Askungeleken av Kelly Link,  den 15:e oktober. Jag läste i våras del ett och tyckte så här. De ger även ut I begynnelsen var Bob av Meg Rosoff om hur världen skulle se ut om gud var en lat tonårskille och verkar smått genialisk. Den utkommer 20 augusti. 

Hos Forum förlag hittar jag en hel del intressanta romaner, i augusti släpps Den osynliga bron av Julie Orringer som handlar om kärlek i andra världskrigets skugga. Det är Orringers debutroman och sägs vara en helt ny skildring av andra världskrigets konsekvenser. En annan debut är Den förtrogne av den franska journalisten Héléne Grémillon. Även den här romanen har kopplingar till andra världskriget då huvudpersonen Camille får anonyma brev som handlar om livet i det ockuperade Frankrike. Romanen kommer ut i september på Forum. 

5 kommentarer:

 1. Det lät väldigt intressant. Många av dem blev jag riktigt sugen på att läsa.

  SvaraRadera
 2. Vilka böcker, som kom ut i våras (och därför kanske finns på bibliotek/elib) kan du tipsa om, undrar snåljåpen:)
  Men tipsen ovan kommer nog svida lite i plånboken i höst...

  SvaraRadera
 3. Äsch. Glöm min kommentar... Jag klickade mig vidare på bloggen och insåg att det fanns boktips så det räcker och blir över!
  Tack, bloggen åker in i rss-läsaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns nog en hel del :) Tack så mycket själv :)

   Radera