söndag 1 juli 2012

Det skulle kunna hända dig - Jack A

Du är en kille på 25+, du jobbar svart som pakethanterare och ditt absolut största intresse är att festa med dina bästa vänner Grisen och Alkola. Du är singel, en gång hade du ett seriöst förhållande men då blev du rejält bränd, så nu håller du det väldigt casual; one night stands och inget mer. Förutom att din farsa tjatar på dig om att växa upp och skaffa dig ett riktigt jobb, är livet riktigt problemfritt. Tills du träffar Angelina och snart börjar inse att du nog håller på att bli kär.

Det skulle kunna hända dig är en ganska så kort bok (179 sidor) och går snabbt och lätt att läsa. Den är fylld av ironi och stundvis väldigt rolig, jag skrattar högt ett flertal gånger. Även om det är ovant att läsa en bok skriven i du-form så vänjer jag mig snabbt. Det är ett intressant grepp, som nog är menat att få läsaren att identifiera sig lättare med huvudpersonen - dock är jag ju inte en grabb på dryga 25 år så i mitt fall lyckas det mindre bra. Jag gillar att huvudpersonen trots sitt oansvariga leverne är en ganska så djup person som försöker lära känna sig själv i en värld där alla runtomkring har höga krav på en, och som har Dalai Lama som högsta förebild.

Vill du läsa Det skulle kunna hända dig, så finns den att köpa (som e-bok) här och här. Författaren har en hemsida som du kan hitta här.


2 kommentarer:

  1. Låter som en intressant bok som kan vara värd att kolla upp!

    SvaraRadera
  2. Hej Louise!

    Om du har lust får du gärna maila mig på dskhd(at)hotmail(punkt)com så returnerar jag ett recensionsex till dig.

    SvaraRadera