lördag 28 juli 2012

Barn- och ungdomsböcker hösten 2012

Jag har nog berättat för er ungefär hundra gånger att jag började läsa först i mina sena tonår och att jag således helt missat barn- och ungdomsböcker. Jag tar dock igen det här genom att vara oerhört intresserad av just den typen av böcker så här kommer några böcker jag är sugen på från höstens utgivning:

Opal ger ut en ny bok av Erebos-författarinnan Ursula Poznanski. Den här gången handlar det inte om Datorspel utan om rollspelare och den heter Saeculum

Lauren Olivier har skrivit en bok för något yngre ungdomar, Liesl & Po har inslag av klassisk saga, Neil Gaiman och C.S. Lewis. Den kommer ut i oktober hos Bonnier Carlsen


Jag blir faktiskt lite nyfiken på Rubinröd av Kerstin Gier. Feel good-fantasy med värme, humor och normala tonårsbekymmer utlovas och kommer ut i augusti hos Bonnier Carlsen. 

Ungdomsförfattaren Lina Forss och fantasyförfattaren Niklas Krog ger ut en kärleksroman vid namn Turk och Timotej: En natt, även den hos Bonnier Carlsen och utkommer i september. 

Kurt Cobain finns inte mer av Hanna Jedvik ges ut av Rabén&Sjögren i augusti och låter som en bok full av nostalgi. Den utspelar sig 1992 (fast Cobain dog 1994?) och musik ska spela stor roll. 


Den omtalade Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, av Ransom Riggs, som ska filmatiseras av favoriten Tim Burtom ges ut på svenska av Rabén&Sjögren i augusti. Känns som ett riktigt måste?

Gilla förlag ger ut inte mindre än 2 böcker av Ingrid Olsson, båda innehåller korta berättelser men den ena riktar sig till 9-12  (Blink, blink med stjärnan) och den andra till 15+ (Önska bort, önska nytt). 

Vad ser ni fram emot i höstutgivningen?

4 kommentarer:

 1. Jag har inte läst katalogen än men jag ser fram emot Johanna Lindbäcks nya som kommer i augusti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har förstått att många gillar hennes böcker, jag har tyvärr aldrig läst någon men får göra det :)

   Radera
 2. Rubinröd har jag varit sugen på jättelänge, jag kan knäppt bärga mig tills den kommer ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hoppas jag verkligen att den är bra!

   Radera