lördag 12 maj 2012

Etikett - Josefin Palmgren

Emilia är ihop med en mycket äldre man. De åker iväg till Gotland för att hälsa på hans föräldrar men så blir hennes kille Klemens sjuk och först till sjukhus på fastlandet. Emilia blir strandsatt på Gotland på grund av dåligt väder tillsammans med Klemens syster Odette som är i hennes ålder. 

Jag gillar Josefin Palmgrens språk. Det är enkelt och rakt på sak. Dialogerna är kvicka och hon hittar på egna böjningar på ord. Jag tycker också om den sexuella spänning som på något sätt kryper fram mellan Emilia och Odette på ön, trots att de är helt olika. Jag blir dock lite tagen på sängen vad gäller de lite mer snuskiga kommentarerna som ibland bara kommer från ingenstans. Det ger inte mig så mycket i alla fall. 

Men det handlar även mycket om relationer, både till sin släkt och till pojkvänner och vänner. Intressanta vinklingar på generationsskiften och på vad som är manligt och kvinnligt och så klart kontrasten mellan landet och storstaden. Men det är en mycket kort roman och det hinner hända rätt mycket. Jag får lite dåligt grepp om handlingen, men ett stort plus för den finurliga kapitelindelningen efter en låt av Flight of the Conchords. 

I samma veva kom även en fylla-i-bok a la "Mina vänner" fast den är för engångsligg. En ganska kul idé och väl genomtänkta alternativ att fylla i, men finns det någon som faktiskt kan tänka sig att använda den på allvar? För mig är det lite svårt som levt med samma person i snart nio år. 

Recensionsbok från Mix Förlag

Köp boken här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar