fredag 27 april 2012

YA och Fantasy var det här!

Det ser ut som att den kommande tiden kommer att präglas av ungdomsböcker och fantasy, mycket välbehövligt efter Kevins enorma påfrestning på min psykiska hälsa. Jag vet att jag tjatat mycket om det, men jag blev helt knäckt. Tvingade sambon se filmatiseringen med fantastiska Tilda Swinton och han var inte helt oberörd men han fick nog trösta mig en del. Allt var inte med i filmen, vilket jag nog måste säga gjorde den än mer intensiv eftersom de långa utläggningarna mellan alla vidriga händelser liksom inte fanns där för återhämtningen. 

Vad är på gång då? Jo jag är mitt uppe i De utvalda av Kristin Cashore, allt för att kunna ge mig på del två så snart som möjligt och det är oerhört spännande! Många intressanta fantasyelement som jag får skriva om längre fram. 

Jag ser också oerhört mycket fram emot att mitt recensionsexemplar av den så hyllande Jellicoe Road av Melina Marchetta. Om det inte vore för att fina X Publishing ger ut den i svensk översättning så hade jag nog läst den på engelska för länge sedan. Och så tycker jag faktiskt att det svenska omslaget är mycket snyggare! Den som väntar på något gott? Annars skyller jag allt på Johanna L på Bokhora som fortfarande tjatar om den boken och det var väl ett år sedan hon läste?

Sist men inte minst, det är väl ingen som missa att uppföljaren till Mats Strandberg och Sara Bergman Elfgrens Cirkeln nu är i var boknörds hand? Tegelstenen Eld finns så klart även hos mig. Det jag starkas minns av del ett i trilogin är helt klart känslan av att vara ung som de fångat så fantastiskt bra, men jag minns så klart öven karaktärerna och deras öden. Det ska bli riktigt roligt att resa till Engelsfors ännu en gång. 5 kommentarer: