måndag 16 april 2012

Operation Nordvind - Kaj Karlsson

Huvudpersonen i Operation Nordvind är en man vid namn Gustav Sterner. Han har tidigare haft en befattning hos särskilda skyddsgruppen, men lämnade den efter att hans fästmö avlidit. Av en händelse blir han dock vittne till ett mord i Stockholms skärgård. Gärningsmännen ser Gustav och följer efter honom i avsikt att tysta honom, men han lyckas smita undan. Det visar sig att mordet har kopplingar till Ryssland och terrorister, och efter endel spaning lyckas Gustav ta reda på att det finns planer på att utföra ett terroristdåd på svensk mark. Ett dåd som kommer att ta många oskyldiga människors liv, och påverka Sverige på ett mycket omfattande sätt.

Jag vill inte berätta för mycket om handlingen i boken, då det skulle förstöra endel av spänningen. För den är verkligen oerhört spännande - det finns ett driv i berättelsen, och jag vill hela tiden läsa vidare för att få veta vad som kommer att hända. Dessutom är det otroligt intressant att få läsa om någon som arbetat för SSG, skrivet av en fackman - det ger boken mer tyngd. Just det faktum att försvarsmaktens specialförband omgärdas av så mycket sekretess gör ju att man blir toknyfiken, eller hur?

Jag rekommenderar verkligen Operation Nordvind, jag tycker att Kaj Karlsson skriver bra. Boken är stundvis ganska mörk och obehaglig men den är lättläst och innehåller förutom spänning även lite romantik.

Vill du köpa Operation Nordvind finns den här och här.


3 kommentarer: