Fortsätt till huvudinnehåll

Operation Nordvind - Kaj Karlsson

Huvudpersonen i Operation Nordvind är en man vid namn Gustav Sterner. Han har tidigare haft en befattning hos särskilda skyddsgruppen, men lämnade den efter att hans fästmö avlidit. Av en händelse blir han dock vittne till ett mord i Stockholms skärgård. Gärningsmännen ser Gustav och följer efter honom i avsikt att tysta honom, men han lyckas smita undan. Det visar sig att mordet har kopplingar till Ryssland och terrorister, och efter endel spaning lyckas Gustav ta reda på att det finns planer på att utföra ett terroristdåd på svensk mark. Ett dåd som kommer att ta många oskyldiga människors liv, och påverka Sverige på ett mycket omfattande sätt.

Jag vill inte berätta för mycket om handlingen i boken, då det skulle förstöra endel av spänningen. För den är verkligen oerhört spännande - det finns ett driv i berättelsen, och jag vill hela tiden läsa vidare för att få veta vad som kommer att hända. Dessutom är det otroligt intressant att få läsa om någon som arbetat för SSG, skrivet av en fackman - det ger boken mer tyngd. Just det faktum att försvarsmaktens specialförband omgärdas av så mycket sekretess gör ju att man blir toknyfiken, eller hur?

Jag rekommenderar verkligen Operation Nordvind, jag tycker att Kaj Karlsson skriver bra. Boken är stundvis ganska mörk och obehaglig men den är lättläst och innehåller förutom spänning även lite romantik.

Vill du köpa Operation Nordvind finns den här och här.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…