Fortsätt till huvudinnehåll

Just nu!

Jag känner mig ytterst förvirrad av stress och obedövade rotfyllningar så nu måste jag få ordning på läget. Jag kör en enkät snodd rakt av från Bokbabbel

Just nu...

...läser jag: För mycket på en gång. Jag läser Vi måste prata om Kevin parallellt med De utvalda helt enkelt för att jag inte orkar läsa för mycket Kevin på en gång för den ger mig lite smått psykiska men. Dessutom lyssnar jag på Barbara Voors Smultronbett

...tror jag att jag läser den här boken härnäst: Jellicoe Road och Eld bör ju dimpa ner i brevlådan när som. 

...borde jag: inget alls faktiskt, jag känner mig ganska nöjd med tillvaron. 

...är jag nyfiken på: De två böcker jag tror att jag ska läsa härnäst, men är även sugen på att få reda på vilken nästa månads bokcirkelbok blir, vilket avslöjas på lördag. 

...längtar jag efter: Fortfarande de två böcker som jag tror att jag ska läsa härnäst (oj vad tråkig jag är). Men jag längtar allmänt efter en bok jag inte kan lägga ifrån mig för Kevin har varit en riktig börda och påverkat mig helt enormt mycket. Missförstå mig rätt nu, den är jättebra. Men den tär på min livsvilja på något sätt så det har tagit mig två veckor att läsa den. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…