Fortsätt till huvudinnehåll

Sara-Sofias läsrapport februari 2012


Ytterligare en månad har svischat förbi, och det är redan mars månad (och redan vår i luften!). Det har inte blivit lika mycket läst under februari som det blev i januari, men lite har jag allt hunnit med.


Stolthet och fördom och zombier - Jane Austen&Seth Grahame-Smith
Dead until dark - Charlaine Harris
Anita Blake: Vampire Hunter - Guilty Pleasures - Laurell K. Hamilton
Undead and unwed - MaryJanice Davidson
The Hunger Games - Suzanne Collins
Människohamn - John Ajvide Lindqvist (ljudbok)
Bitten - Kelley Armstrong
Jag kan se i mörkret - Karin Fossum (ljudbok)
Förlåt min vrede - Öhrlund&Buthler (ljudbok)

Totalt 9 böcker, 1893 sidor samt strax över 36 timmar.

En annan litteraturrelaterad händelse värd att nämna denna månaden är att jag har investerat i en Kindle, och jag är så sjukt nöjd! Jag har hittat en hel del kurslitteratur billigt på amazon.com, så det har lönat sig. Dessutom kan man ju läsa rejäla tegelstenar i sängen på den utan att få ont i armarna - ett stort plus.Kommentarer

 1. OK, så Kindle var ett krav för att få köpa kurslitteraturen på Amazon ;)

  SvaraRadera
 2. Välkommen med i "Kindle-gänget"! En utmärkt investering! Älskar också min, den bästa present jag någonsin fått!

  SvaraRadera
 3. Calle - näää, man kan ju såklart köpa den där ändå, det var bara EN av alla otroligt många fördelar med att investera i en ny teknisk pryl ;)

  Boktok - Ja vet, den är helt underbar!

  SvaraRadera
 4. Med näsan i en bok - Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Människohamn, men jag skriver nog ett inlägg om den snart :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…