Fortsätt till huvudinnehåll

Påsken är räddad!


Efter att ha läst Belinda Bauers Mörk jord så har jag varit sugen på att även läsa Skuggsida, som nu kommer ut på svenska. Efter att hela bokbloggosfären skröt om att ha fått den i brevlådan igår så hade jag höga förväntningar när jag gick hem. Jag hade fått en avi, men det kunde ju vara vad som helst. Men när jag idag pinnade in på postens utlämningsställe så såg jag direkt att det var ett platt rektangulärt från Moderista och jag pep ur mig ett litet glädjerop.Årets påskekrim är härmed utsedd och påsken är räddad. Jag har höga förhoppningar om att det kommer vara bra, även om jag är lite skeptisk till att Skuggsida, till skillnad från Mörk jord, handlar om en polis. Men jag ger mig in i det här helhjärtat och en recension kommer upp 13/4.Kommentarer

 1. Hela den RIKSSVENSKA bloggosfären, om jag får be! Dags att ta mig till postlådan känner jag nu!

  SvaraRadera
 2. Bokbabbel: Jag ber om ursäkt till er Tom och Jerry-lösa finlandssvenskar! :)

  SvaraRadera
 3. Haha! Varken avi eller bok i lådan, eller en avi ja, men det var för en annan bok *happy days*

  SvaraRadera
 4. Bokbabbel: Hurra! Jag hade fått en avi till, den här gången MÅSTE det vara present till Mr Bx3 ;)

  SvaraRadera
 5. Kul, ska ge mig i kast med den inom kort!

  SvaraRadera
 6. Nilma: Då håller vi tummarna för att den ska vara bra :)

  SvaraRadera
 7. Väldigt påskaktigt att fota den mot något gult måste jag säga :)

  SvaraRadera
 8. har påbörjat nu och känner på mig att det här kommer att bli bra faktiskt även om den ytligt sett är uppbyggd på ett mer traditionellt sätt med ett par poliser i huvudrollen. Blir definitivt min påskekrim också.

  SvaraRadera
 9. Josefin: Det är ju bara mitt skrivbord :)

  Bokomaten: Jag hoppas på succé, helt klart! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…