Fortsätt till huvudinnehåll

Påsken är räddad!


Efter att ha läst Belinda Bauers Mörk jord så har jag varit sugen på att även läsa Skuggsida, som nu kommer ut på svenska. Efter att hela bokbloggosfären skröt om att ha fått den i brevlådan igår så hade jag höga förväntningar när jag gick hem. Jag hade fått en avi, men det kunde ju vara vad som helst. Men när jag idag pinnade in på postens utlämningsställe så såg jag direkt att det var ett platt rektangulärt från Moderista och jag pep ur mig ett litet glädjerop.Årets påskekrim är härmed utsedd och påsken är räddad. Jag har höga förhoppningar om att det kommer vara bra, även om jag är lite skeptisk till att Skuggsida, till skillnad från Mörk jord, handlar om en polis. Men jag ger mig in i det här helhjärtat och en recension kommer upp 13/4.Kommentarer

 1. Hela den RIKSSVENSKA bloggosfären, om jag får be! Dags att ta mig till postlådan känner jag nu!

  SvaraRadera
 2. Bokbabbel: Jag ber om ursäkt till er Tom och Jerry-lösa finlandssvenskar! :)

  SvaraRadera
 3. Haha! Varken avi eller bok i lådan, eller en avi ja, men det var för en annan bok *happy days*

  SvaraRadera
 4. Bokbabbel: Hurra! Jag hade fått en avi till, den här gången MÅSTE det vara present till Mr Bx3 ;)

  SvaraRadera
 5. Kul, ska ge mig i kast med den inom kort!

  SvaraRadera
 6. Nilma: Då håller vi tummarna för att den ska vara bra :)

  SvaraRadera
 7. Väldigt påskaktigt att fota den mot något gult måste jag säga :)

  SvaraRadera
 8. har påbörjat nu och känner på mig att det här kommer att bli bra faktiskt även om den ytligt sett är uppbyggd på ett mer traditionellt sätt med ett par poliser i huvudrollen. Blir definitivt min påskekrim också.

  SvaraRadera
 9. Josefin: Det är ju bara mitt skrivbord :)

  Bokomaten: Jag hoppas på succé, helt klart! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…